För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Framtiden är här! En praktisk introduktion till AI för företagare

Börjar
2024-09-19 | 17:30

Slutar
2024-09-19 | 19:30

Plats
Hackstavägen 22, 184 31 Åkersberga, Sverige | Fullmäktigesalen, kommunhuset

Anmäl dig här

Datum och tid: 19 september kl. 17.30-19.30

Välkommen till en spännande och insiktsfull föreläsning om artificiell intelligens (AI) anpassad speciellt för företagare. Denna session kommer att ge dig en grundläggande förståelse för AI och hur denna revolutionerande teknik redan förändrar affärsvärlden. Och även praktiska tips på hur man kan börja få nytta av det i egen verksamhet.

Föreläsningens innehåll:

1.     Vad är AI: Vi börjar med att bryta ner konceptet av AI till dess grundläggande element, för att göra det tillgängligt och förståeligt för alla. Vi går igenom begrepp som maskininlärning, stora språkmodeller (LLM), Generativ AI och chattbottar (exempelvis ChatGPT).

Demo med chattbottar / Generativ AI: Exempel på vad man kan göra på ett enkelt sätt för att spara tid och skapa innehåll. 

Praktiska exempel på AI i näringslivet: Upptäck hur AI redan används i olika branscher och hur småföretag kan dra nytta av dessa teknologier. AI-etik och samhällspåverkan: En diskussion om de etiska övervägandena och AI:s påverkan på samhället och arbetsmarknaden. Hur går man vidare för att nyttja AI? Utforska de spännande möjligheter som AI kommer att erbjuda företagare i framtiden.

Frågestund och nätverkande: Föreläsningen avslutas med en öppen diskussion där du kan ställa dina frågor och nätverka med andra företagare.

Vem bör delta: Alla företagare i Österåkers kommun samt grannkommuner som är nyfikna på AI och vill förstå hur denna teknik kan gynna deras verksamhet. Inga förkunskaper krävs.

Daniel Ljungstig, VD / grundare Next Layer AB
Daniel är en passionerad teknikentreprenör sedan 90-talet och en erfaren affärsutvecklare och AI-strateg på det egna konsultbolaget Next Layer AB. Med en solid grund från Datateknik på KTH under Internet-boomens guldår och med en AI-specialisering från MIT, brinner han för att tillgängliggöra ny teknik för organisationer och företag.

"Hela mitt yrkesliv har jag startat och drivit olika teknikbolag. Under de senaste 28 åren, inklusive 10 år inom digital tillverkning / 3D-printing, har jag fått en djup insikt i teknikens betydelse inom vitt skilda branscher. Nu ligger mitt fulla fokus på vår tids mest betydelsefulla tekniska framsteg - Artificiell Intelligens. Med AI:s blixtsnabba globala utveckling, ser jag det som en nödvändighet för individer, företag och samhället i stort att vi inte bara förstår denna nya teknik, utan också använder och utvecklar den tillsammans. Det är bara så vi kan möta och forma framtiden."

Vinn boken  ”AI för nybörjare”
Daniel utlyser ett pris i form av ett gratis exemplar av boken ”AI för nybörjare” utgiven av AI-utbildaren Johan Falk, till de första 20 anmälningarna som kommer in och som också fyllt i ett kort frågeformulär som finns här.

Talare

Daniel Ljungstig

Daniel Ljungstig

VD / grundare
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.