Frukostakademin 20 maj: Pontus Frithiof – från kock till krogimperium

Börjar
2025-05-20 | 07:30
Slutar
2025-05-20 | 09:15
Plats
Fabriken by Pontus Frithiof, Cylindervägen 11, 131 52 Nacka Strand, Sverige
Kontaktperson
Företagarna Nacka Värmdö
nackavarmdo@foretagarna.se
Den 20 maj är du varmt välkommen till vårens sista Frukostakademi, som den här gången hålls på nyöppnade Fabriken by Pontus i Nacka Strand. En morgon som bjuder på inspiration, nätverkande – och inte minst en fascinerande entreprenörsresa.
Morgonens gäst är ingen mindre än Pontus Frithiof, en av Sveriges mest kända och inflytelserika krögare. Han driver idag Pontus Group med över 25 affärsenheter och 125 anställda – med restauranger i Stockholm, på Arlanda, Bro Hof Slott, i Nacka och snart även i New York, där ett nytt projekt öppnar för Spotify senare i år.
Under samtalet, som leds av Frukostakademiens programledare Lisa Tallroth, delar Pontus Frithiof med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskapets toppar och dalar. Han berättar om hur det hela började med en praktikplats hos stjärnkocken Erik Lallerstedt vid 15 års ålder, till att som 26-åring driva sin första egna krog: Pontus in the Green House, som snabbt blev utnämnd till Sveriges bästa.
Vi får höra om vad som krävs för att lyckas i en tuff och föränderlig bransch, vad han lärt sig på vägen – och varför han ofta återkommer till tankesättet hos Jan Stenbeck när han bygger bolag.
Program
07.30–08.00:
Frukost och mingel
08.00: Kort information från arrangörerna
08.15–09.15: Samtal med Pontus Frithiof
📍 Fabriken by Pontus, Cylindervägen 11, Nacka Strand
Som alltid bjuder Frukostakademin på god frukost, nya möten och viktiga insikter – och den här gången får du dessutom se ett av Nackas mest spännande nya restaurangkoncept från insidan.
👉 Anmäl dig här: frukostakademin.nu/fa/inbjudan