För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Prisas ännu en gång – nu som Årets Företagare i Höganäs

Publicerad 30 maj 2024
Darko Pervan är van vid att tilldelas priser. Så sent som i fjor tog han emot utmärkelsen Årets Företagare i Helsingborg.
Darko Pervan i mitten, framför trädet.

Efter att ha haft flera ledande befattningar i olika svenska storföretag beslutade Darko sig för att ta steget och bli egenföretagare. Med sina tidigare erfarenheter och ett stort intresse för att utveckla nya, banbrytande lösningar var det en nästintill given väg att gå.

– Att kunna kombinera min passion för innovation med min expertis från branschen har varit otroligt givande och inspirerande. Jag ser fram emot att fortsätta driva utvecklingen framåt och skapa framtidens golvlösningar, säger Pervan.

Välinge Innovation utvecklar och patenterar teknologier för golv och möbler. Darko startade företaget år 1994. I dag är de erkända som ett av världens ledande innovationsföretag med över 3 500 beviljade patent.

– Vi revolutionerade golvindustrin med att introducera världens första mekaniska låssystem. Denna uppfinning möjliggjorde installation av golv utan lim eller spik och förändrade hela industrin för alltid, säger Pervan.

All tillväxt har skapats med egna vinstmedel och företaget har varit mycket lönsamt sedan starten.

– Vi är innovatörer med lång erfarenhet av att utveckla och patentera nyskapande tekniker. Att vi dessutom så framgångsrikt lyckats kommersialisera dem är en av många saker som gör oss unika, säger Pervan.

Darko är stolt över bolagets tekniska innovationsförmåga och hur de har lyckats ta fram och introducera flera helt nya tekniker som sedan har utvecklats till en global standard. De har också tagit fram miljövänliga tekniker och produkter tidigare än många andra i branschen, vilket har gett dem ett försprång och visat på ett långsiktigt engagemang för hållbarhet.

– Vi kommer att fortsätta leda utvecklingen inom vår bransch och ständigt utmana traditionella tankesätt. Vårt mål är att vara med och bidra till hållbara förändringar som sträcker sig över generationer, säger Pervan.

Vilka är dina bästa företagartips?

– För att lyckas krävs god utbildning, hårt arbete och mångårig erfarenhet av branschen. Att ha en stöttande familj är minst lika viktigt. Dessutom behövs både mod och envishet för att våga ta nödvändiga risker och framgångsrikt stå emot motgångar. En bra balans mellan dessa faktorer hjälper till att bana vägen för framgång, säger Pervan.

 

Fler nyheter från Företagarna