För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Gammalt är inne hos Året Företagare i Höör

Publicerad 23 maj 2024
Anna-Lena Johansson arbetade på den lokala Ica butiken i 38 år. Under tiden drömde hon om att öppna ett café i ”mormors stil”. Hon ville få vara sin egen chef, bestämma över sin tid och skapa en oas där alla är välkomna att fika och koppla av.

Sagt och gjort, nu driver hon Lenas Café Old Fashion. Det är ett trädgårdscafé i mormors anda. Alla bakverk bakas på plats, dessutom serveras lättare luncher och så åtas cateringuppdrag. Dessutom har de kvällar med olika event och varje månad får en ny, lokal, konstnär hänga sina verk på caféets väggar.

– Atmosfären i mitt café är som att komma hem till mormor eller farmor när man var liten. Gammaldags inredning, tunna kaffekoppar med blommor på. Stor, lummig trädgård där du kan slå dig ned med ett fat med de småkakorna som din mormor bakade, säger Johansson.

Är du hungrig kanske en bakad potatis med räkröra kan fresta. Eller varför inte en stor, frasig våffla med hemmagjord glass? Till oasen i Höör välkomnas alla, även du som vill sitta med en latte och en bok en stund.

– Det gör mig stolt att jag har lyckats skapa ett café precis som jag drömde om i så många år och att det är så välbesökt, säger Johansson.

Vad har du för framtidsvisioner för ditt företag?

– Oj, de är många. Men det jag drömmer mest om är att bygga ut servering, kök och förvaring, säger Johansson.

Vilka är dina bästa företagartips?

– Du måste tycka om att jobba mycket, brinna för det du gör. Vara en bra chef och leda med hjärtat, säger Johansson.

Fler nyheter från Företagarna