För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Skurup gör kundernas plastfabriker lönsamma

Publicerad 30 maj 2024
Jonas Svensson fick möjligheten att bli delägare i en dansk filial för 20 år sedan, med det tog han klivet och blev egenföretagare.

Det prisade bolaget, Labotek Nordic, levererar kringutrustningslösningar till nordisk plastindustri med fokus på energieffektiviseringar. Som ledande leverantör kan de erbjuda utrustning inom alla delar så som materialhantering, dosering, kylsystem, transportband och återvinning.

– Vi arbetar efter en väl utarbetad plan som vi kallar "Vision 2027". Första versionen var 2025, alltså för två år sedan. Sedan denna plan infördes har vi dubblat antalet anställda och i princip dubblat omsättningen. I Vision 2027 är fokus på lönsamhet och fortsatt expansion och effektivisering, säger Svensson.

De har bestämt sig för att vara den leverantör som kan erbjuda alla resurser som behövs för att bli en komplett leverantör. Marknaden är nischad och Labotek Nordic vill fortsätta var störst.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att alla anställda känner sig delaktiga i företagets utveckling. Faktum är att alla har varit aktiva med att sätta upp vår visionsplan, säger Svensson.

Vilket är ditt bästa företagartips?

– Låt personalen bli en del i arbetet att forma företagets framtid. Låt dem besvara frågan: På vilket företag vill vi arbeta om 2,5 år?, säger Svensson.

Fler nyheter från Företagarna