För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Vellinge - en destination

Publicerad 30 maj 2024
För 22 år sedan hade Björn och Cornelia Malm-Larsson en längtan efter att kunna erbjuda något som enligt dem själva inte fanns. Men även efter att få styra över sig själva och vad de vill satsa på. Idén, nybakat gott bröd och bakverk – bakat från grunden, visade sig bli en succé.

Björns konditori har snabbt blivit en destination i södra Skåne dit ”alla” åker. Med sina 13 heltidsanställda bedriver de bageri, konditori och café. Dörrarna är öppna årets alla dagar. Utöver det stora caféet i Vellinge har de en liten Mini Björns i Tygelsjö och en försäljningsbil i Skanör.

Förutom era generösa öppettider, vad gör ni i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vi jobbar från grunden. Inga halvfabrikat, något som tyvärr är vanligt i branschen i dag.

Utöver att baka bullar, bröd, kakor, tårtor, mackor, baguetter och göra sallader tillverkar de även sin egen glass. Allt som säljs ses som hantverk som har valts ut noggrant och bakats med kärlek.

– Vi jobbar mycket efter säsong för att alltid kunna erbjuda nyheter och inte ha samma sortiment hela tiden. Variation för våra kunder helt enkelt.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Att vi orkar. Det är fruktansvärt mycket jobb. Som ägare kräver det 100 procent närvaro hela tiden. Givetvis vår fina personal som alltid kämpar. Sen att vi hela tiden tänker framåt, planerar och har nyheter.

I framtiden vill de kunna expandera ytterligare samt anställa mer personal i produktionen. De drömmer om större renoveringar och investeringar, något som inte är gratis men som driver dem framåt.

Vilka är era bästa företagartips?

– Att satsa på sin dröm och idé. Det ska vara roligt att gå till jobbet. Ha bra folk omkring dig som kan hjälpa till att nå dit du vill.

Fler nyheter från Företagarna