För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Unga Företagare i Höör saxar fram

Publicerad 23 maj 2024
– Jag är stolt att vara frisör och oerhört glad att en frisör har fått möjligheten att bli utnämnd till Höörs unga företagare. Det är bra för alla frisörer i Höör, det höjer statusen för vårt yrke, och för branschen i helhet, säger Sandra Eggers som driver Hairstyle 4 you.

Pristagaren har en frisör- och barbersalong som gör allt från klippningar till färgning, rakning med kniv, hårförlängningar och bröllopsuppsättningar.
– Min salong skiljer sig i mängden då jag satsar väldigt mycket på nästa generations frisörer med lärlingar med sikte mot gesällbrev. Jag har just nu en 15 åring som är timanställd. Visar man att man vill så ska man få också chansen. För mig är det superviktigt att ge ungdomar en framtidstro och ett mål, säger Eggers.

Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

– Att det har varit värt varje droppe blod, svett och tårar. Jag har verkligen jobbat hårt i 15 år som företagare, vilket jag har älskat varje minut av men det allra största är att få höra är att man inspirerar yngre att vilja bli som mig. Då sträcker jag på mig och känner en stor stolthet, säger Eggers.

Hennes främsta företagartips är att känna med magen och välja med hjärtat.

– Jag tänker mycket utanför boxen och anordnar samarbeten med olika företag. Till exempel däckbyte och rakning av skägg mot Cancer en dag i november varje år tillsammans med en däckfirma. Alla pengarna går till Cancerfonden, säger Eggers.

Den unga företagaren vill fortsätta på slagen bana. Hon säger att det genuina arbetet och kärleken till yrket ska bestå även under företagets framtid. Och så vill hon fortsätta bidra till att det tillkommer fler duktiga frisörer i Sverige.

Fler nyheter från Företagarna