För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Temavecka om brott mot företagande på intågande

Publicerad 13 sep 2024
Företagarnas expert, Tobias Adielson, beger sig till Skåne och Blekinge under vecka 38 för ett större antal möten. Han kommer hålla föredrag och delta i diskussioner om hur man kan förebygga brott mot företagare.

Varannan företagare med anställda har blivit utsatt för brott de senaste åren. Två av tre tycker inte att polisnärvaron är tillräcklig för att de ska känna sig trygga. Många upplever att det inte finns någon mening med att polisanmäla när det väl sker något. Företagarna vill se en nolltolerans mot mängdbrott i form av inbrott, stölder och skadegörelse, samt stärka den lokala polisiära närvaron. 

”Bankbedrägeri? Jag har blivit rånad”

Företagarna Karlshamn inleder veckan med en träff på måndagskvällen den 16 september. Därefter tar en minst sagt fullspäckad dag vid för Adielson. På tisdagen kommer han börja med ett frukostmöte i Kristianstad. Detta följt av ett lunchevent i Skurup som arrangeras av Företagarna Skurup, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Österlen. Temat kommer att vara; så kan kommuner och nationella myndigheter arbeta för att stoppa kriminaliteten mot Sveriges företagare. Dagen avslutas med ett besök hos Företagarna Malmö tillsammans med Företagarna Öresund där fokus kommer ligga på cybersäkerhet, hur skyddar du dig och ditt företag mot bedragare.

På onsdagsmorgonen arrangerar Företagarna Helsingborg ett event med Företagarnas expert på plats. Turnén avslutas den 19 september i Bjuv där temat är detsamma som i Skurup och Karlshamn.

Fler nyheter från Företagarna