För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Brottslighet engagerade företagare

Publicerad 20 sep 2024
Företagarna region syds temavecka Brott mot företagare är avslutad efter sex lyckade möten med hundratals deltagare.

Turnén började i Karlshamn där Företagarnas expert Tobias Adielsson diskuterade de utmaningar vi står inför, särskilt hur utsatta våra små- och medelstora företag är. Veckan har sedan fortlöpt med föreläsningar om hur kommuner och nationella myndigheter ska arbeta för att stoppa kriminaliteten mot Sveriges företagare samt om cybersäkerhet och hur du som företagare bäst kan skydda dig.

”Bankbedrägeri? Jag har blivit rånad”

Veckans tydliga röda tråd har varit det engagemang frågorna skapar. Många företagare har berättat att de kontinuerligt blir drabbade av bedrägerier och bedrägeriförsök. Adielssons viktigaste medskick har varit att lära ut hur vaksam du som företagare behöver vara då det dessvärre är fullblodsproffs som sysslar med bedrägerier i dag.

Lokalpolis var närvarande i såväl Karlshamn som Bjuv. Det var ett mycket uppskattat inslag att få ta del av deras kommentarer och tankar. I Bjuv höll polisen och den nya säkerhetschefen en kort presentation om sitt arbete.

Fortsätt nedåt i artikeln för att ta del av bilder från de olika eventen.

Fler nyheter från Företagarna