För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Upphandling på agendan när expert besökte sydliga kommuner

Publicerad 10 sep 2024
Magnus Johansson, Företagarnas expert på offentlig upphandling, inledde september månad med att hålla två mycket uppskattade föredrag i såväl Blekinge som Skåne.

Tillsammans med totalt ett 60-tal deltagare i Båstad och Sölvesborg diskuterades bland annat direktupphandling, konkurrenslagen, lagen om valfrihetssystem samt vad företagare bör tänka på när det kommer till offentlig upphandling. 

Johansson öppnade mötena med en dragning i ämnet. Där förklarade han hur processen går till och hur man gör för att som företagare kunna ge sig in i, vad som för många känns som, en svårnavigerad värld. Han kunde även visa exempel på hur Företagarna som organisation arbetar med den här typen av frågor för att nå förenkling och förbättring.

Vid båda tillfällena var representanter från respektive kommuns upphandlingsenhet närvarande. De fick svara på frågor och förklara hur de arbetar utifrån det regelverk de har.

Fler nyheter från Företagarna