För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Nära samarbete - ett vinnande koncept

Publicerad 19 okt 2020
Ihärdigt arbete och nära samarbetet mellan sjukvård, kommun och näringsliv har varit ett framgångsrikt koncept under krisen i Särna-Idre-Grövelsjöområdet. Det skriver företrädare från de olika repändarna.

Coronapandemin har drabbat oss alla på ett eller annat sätt. Allt ifrån de äldre som har tvingats till ensamhet till företagare som tvingats till konkurs.

I Dalarna har kommunen, hälso- och sjukvården och företagen gjort stora ansträngningar för att skapa möjligheter och hantera läget på bästa sätt.

 Kommunens besöksnäring har överlag haft en lyckad barmarkssäsong med rekordmånga besökare samtidigt som man hittills lyckats hålla Covid-19 i stången i Särna-Idre-Grövelsjöområdet. Besöksföretagen har agerat ansvarsfullt, något som sjukvården bekräftat.

Sammanfattningsvis konstateras att det finns goda förutsättningar för en framgångsrik vintersäsong om man fortsätter och intensifierar de gemensamma insatserna för att följa Covid19-restriktionerna och hålla nere smittspridningen.

Så nödvändigt för människorna, företagen och kommunen.

Detta skriver Stefan Nordin, ordförande Företagarna Idre-Särna-Grövelsjön tillsammans med Kjell Tenn, kommunalråd, Älvdalens kommun, Carin Larnemark, verksamhetschef, Region Dalarna-Vårdcentral Särna och Lars Ericson, vd Destinationsutveckling Idre AB.

Läs hela artikeln i Dalarnas Tidning

Fler nyheter från Företagarna