För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Idre Himmelfjälls vd Torbjörn Wallin korad till Årets Företagare i Älvdalen

Publicerad 15 jun 2021
Torbjörn Wallin har blivit utsedd till Årets Företagare i Älvdalen 2021 för sina insatser som vd för Idre Himmelfjäll Resort.
Foto: Faksimil idrehimmelfjall.se

Under onsdagen rördes Idre Himmelfjäll Resorts vd, Torbjörn Wallin, till tårar när han något chockad fick ta emot priset som Årets Företagare i Älvdalen, uppger DT.se.

- Det är rörande och jätteroligt och ett kvitto på att det vi gör uppskattas, säger företagaren. 

Möttes av stor skepsism

Torbjörn tog över Idre Himmelfjäll Resort 2017 och då var många i bygden skeptiska. Något som motbevisats i dag:

- När jag tog över  var nio av tio här i bygden bombsäkra på att vi skulle misslyckas. Nu är det tvärtom och vi känner ett enormt stöd, säger han.

Men för Företagarnas lokala ordförande i Särna-Idre-Grövelsjön, Stefan Nordin, var Torbjörn Wallin ett självklart val när han tillsammans med Företagarna Älvdalen skulle utse vinnaren:

- Det är så välförtjänt att Tobbe får utmärkelsen. Han har tagit Idre Himmelfjäll till en helt ny nivå och som gett positiva ringar på vattnet för hela bygden, säger Stefan Nordin.

Stor arbetsgivare i kommunen

Projekt Idre Himmelfjäll skapar arbetstillfällen, vilket uppskattas av lokalborna. 

- Vi har för närvarande bland annat 300 personer inom bygg- och anläggningsbranschen sysselsatta här och i vintras hade vi själva upp till 45 anställda.

Fler nyheter från Företagarna