För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Falun har gjort tusen utredningar

Publicerad 12 jul 2024
Andreas Pernhall, Inger Klangebo och Richard Mårtensson Adin blev Årets Företagare i Falun med företget Human & heart HR AB.
Human & hearts grundare och ägare, Andreas Pernhall, Inger Klangebo & Richard Mårtensson Adin, blev jätteglada åt utmärkelsen.

Human & heart HR AB jobbar med att stötta arbetsgivare i svåra processer. De hanterar alla typer av misskötsamhet, trakasserier, misstanke om korruption på arbetsplatsen med mera och har gjort tusen utredningar sedan de startade upp sin verksamhet 2017.

I år utsågs de till Årets Företagare i Falun, med motiveringen:

”Årets företagare i Falun 2024 har under en stabil och lönsam tillväxtresa visat att man både kan leverera något som efterfrågas och behövs på marknaden, och att man kan bygga en organisation med mycket hjärta.

Målen är högt satta, och med ett starkt samhällsengagemang, en tillåtande kultur och humant ledarskap är juryn säker på att årets vinnare kommer att göra skillnad i mångas arbetsliv i Sverige och även internationellt.”

– Det känns jätteroligt, säger Richard Mårtensson Adin.

Han är en av ägarna och uppvaktades tillsammans med Andreas Pernhall och Inger Klangeboav i mitten av juni då Företagarna Falun kom med tårta och blommor.

Rickard berättar om hurHuman & heart HR AB jobbar.

– Rättssäkerheten är svår att upprätthålla på en arbetsplats, och det är viktigt med en objektiv utredning när oegentligheter uppstår. Vi erbjuder analys av vad det beror på att det blivit som det blivit, och åtgärder så att företaget kan arbeta vidare framåt.

När Human & heart HR AB startade upp för sju år sedan var de tre personer.

– Jag bodde i min gamla Volvo när jag var ute och jobbade, eftersom jag inte hade råd med hotell. Vi har gjort en resa med blod svett och tårar. Starten har varit tuff, men idag är vi ett etablerat varumärke med starkt förtroende. 

Företaget har gått från tre personer till trettio på sju år, och finns över hela landet. Bemanningen består av bland annat jurister, poliser och socionomer.

– Vi jobbar med de stora globala företagen och med kommuner och regioner, och vi har en visselblåsartjänst som det är väldigt hög kvalitet på. Just nu försöker vi hitta en kostnadseffektiv modell för att även kunna hjälpa mindre företag, säger Rickard.

Vad har ni för vision för ert företag?

– Vår vision är att vara en vara en rättssäker och medmänsklig kraft. Vi vill bidra till att skapa ett rättssäkert samhälle. Vi stöttar även skolor mot mobbing, där vi erbjuder utbildningar för att de ska kunna utföra egna utredningar och få bukt med problemen. Det känns som ett viktigt uppdrag.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Det är superviktigt för oss med mänsklig hållbarhet. Vi vill att man ska orka vara kvar länge i företaget, ochatt vi har anställda i åldrarna 25-75 år gamla tycker jag är ett bevis på att vi lyckats. Vi arbetar också digitalt för att undvika onödiga resor.

Hur känner ni för framtiden?

– Jag tror att vi är en viktig aktör i en alltmer polariserad värld. Att vi kan kliva in som en trygg part och lösa svåra situationer. Vi vill växa utanför Sverige, så vi tittar nu på Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Vi jobbar redan till viss del i andra länder genom de stora svenska företagen.

De övriga finalisterna i Årets Företagare i Falun var Leif Nilsén med Dala Svets & Smide/Falu Emaljskyltar/Garageportexperten och Christian Pierre med Soft Office Dalarna AB - Markiser & Gardiner.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna