För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Malung-Lima-Sälen vill ge skidturisterna en matresa

Publicerad 26 jul 2024
Kläppen Restauranger AB utsågs till Årets Företagare i Malung-Lima-Sälen kommun 2024.

Krögarna Janne Söderberg och Magnus Wieselqvist driver samtliga restauranger i Kläppen sedan tio år tillbaka. När de startade hade de tre anläggningar. Nu har Kläppen Restauranger AB sju.

– Vi vill att resan hit inte enbart ska vara en skidsemester utan också en matresa, med olika karaktär på våra olika ställen. Våffelstugan är en våffelstuga. Där ska man inte kunna köpa en hamburgare. När man går till en av restaurangerna ska man känna att man blir nyfiken på nästa ställe, säger Janne Söderberg.

Att bli utsedda till Årets Företagare i Malung-Sälen kändes stort.

– Det var jätteroligt, vi är inga tävlingsmänniskor men känner själva att vi lyckats bra. Verksamheten har växt enormt under de här tio åren. Utmärkelsen kommer att hjälpa oss framåt. Bara att bli nominerade var stort, säger Janne Söderberg.

Vad har ni för vision för er verksamhet?

– Vi jobbar mycket för gästerna och vill att de ska gå härifrån mätta, nöjda och glada. Vi har högt ställda krav på kvalitet och service. Personalbiten är superviktig. Vi rekryterar lokalt, men vi är 80 stycken under säsong så då måste vi ta in folk utifrån. Man får vara beredd att hoppa in där det behövs, och det är viktigt att man har kul och mår bra.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Vi försöker att bli bättre och bättre. Vi samarbetar med Generation waste och mäter och väger svinn dagligen. Vi vill göra så mycket vi kan för att bli hållbara.

Hur känner ni för framtiden?

– Vi har skrivit på ett femårigt avtal till, så vi kör på. Det ska bli spännande och roligt, med erkännandet i ryggen. Jag tror det kommer att hjälpa oss framåt både gällande kunder och personal. Vi har gott rykte som arbetsgivare och jag tror på Kläppen som anläggning. Den är expansiv, och det finns många visioner för framtiden.

Årets Unga Företagare i Malung-Sälen blev Hanna Lindberg med POKAB Pann- & Korrplåt AB som tillverkar pannplåt, korrugerad plåt, skorstenar, beslag men även inredningsdetaljer som tex vedkorgar och blomlådor. 

ÅUF Malung.jpeg

Hon besitter stor yrkeskompetens och har drivit företaget väl sedan hon tog över de efter sin far 2014.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna