För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De kan bli Årets Företagare i Region Dalarna 2024

Publicerad 1 aug 2024
Nu står det klart vilka lokala entreprenörer som får göra upp om titeln Årets Företagare i Region Dalarnas 2024.

De sista kommunfinalisterna är korade, och i regionalfinalen 28 augusti kommer det att avgöras vem som blir Årets Företagare i Dalarna 2024.

Vår första nominerade är Mora Motorcenter i Dalarna AB, ett företag som hela tiden utvecklar sin verksamhet och fortsätter att öka sin omsättning. Något som gynnat Mora med fler anställningstillfällen som följd.

ÅF + ÅUF Mora.jpg

Årets Unga företagare i Mora är Tobias Guddpers på Mora Laser Tech AB som på kort tid nästintill dubblat företagets omsättning och uppvisar en vinstmarginal som få kan konkurrera med. En riktig förebild för unga entreprenörer.

Årets Företagare i Orsa är Torbjörn Hansson och Anders Nyberg på Orsa Plåt AB. De investerar i både maskiner och medarbetare och fortsätter att bredda sin marknad med fler kunder och större uppdrag. De har dessutom utvecklat ett fint samarbete med Byggprogrammet på Mora Gymnasium.

ÅF + ÅUF Orsa.jpg

Åets Unga Företagare i Orsa är Björn och Nicolina Daniels på Hansjö Mejeri, som med härlig marknadsföring, gott hantverk, hårt arbete och ständig utveckling driver sin verksamhet framåt. De har i vunnit internationella priser och bidrar till ett positivt varumärke för Orsa.

I Rättvik var det Ulf Jansson och Christer Gustafsson på LDC Sales Consulting AB som tog hem titeln Årets Företagare. Trots 50-åriga rötter och internationellt arbete är det få på hemmaplan som känner till deras verksamhet som grundar sig på en fransk uppfinning.

ÅF + ÅUF Rättvik.jpg

Olle Bergstedt och verksamheten Olles Bilrekond AB blev Årets Unga Företagare i Rättvik. Hans innovativa idéer och hängivna arbete har inte bara resulterat i framgång för hans eget företag, utan har också haft en positiv inverkan på samhället.

Ludvika Stadsbud AB med Stefan Carlsson i spetsen är Årets Företagare i Ludvika. Med sina 50 chaufförer och 40 fordon arbetar de med distribution och transporter över hela landet. Stefan har byggt upp ett lönsamt familjeföretag, där det finns en stabilitet och säkerhet som ger goda förutsättningar för framtida generationer att fortsätta resan. 

ÅF + ÅUF Ludvika.jpg

Årets Unga Företagare i Ludvika blev bröderna Mujovic med M3 Tak & Plåtslageri AB. De utför sina kvalitativa arbeten med stor yrkesstolthet både i Ludvika och utanför i regionen.

Årets Företagare i Borläge blev Murbo Mejer i Borlänge AB. Murboannas har växt från en liten osttillverkning till en prisbelönt producent och ett populärt besöksmål. De har övervunnit utmaningar och visar kraften i entreprenörskap och lokal samverkan.

ÅF + ÅUF Borlänge.jpg

Årets Unga Företagare i Borlänge blev Smart Produktion Sverige AB. Med en passion och driv har de lyckats skapa en unik produkt på marknaden. Deras innovativa lösningar har potential att ta dem hur långt som helst.

Årets Företagare i Falun är Human & Heart HR AB. De har gjort en stabil och lönsam tillväxtresa och levererat något som efterfrågas och behövs på marknaden. Målen är högt satta, de har ett starkt samhällsengagemang och en tillåtande kultur med humant ledarskap.

ÅF Falun.jpg

Olle Holman på GIS, Gagnefs Industrisnickerier AB, är Årets Företagare i Gangnefs kommun. I 40 år har fabriken levererat fönster som pryder hem runt om i Sverige. Ett gediget hantverk som utvecklas med nya maskiner och nya uppfinningar, samtidigt som de gör tillverkningsprocessen grönare med solceller.

ÅF + ÅUF Gagnef.jpg

Årets Unga Företagare i Gagnef är Joakim Drake på ICA Dala-Floda.  Med företaget Drakes livsmedel & restaurang AB har han skapat en mötesplats som lockar människor från när och fjärran. Han har ett stort driv, ger framtidstro med hopp om en levande landsbygd.

Årets Företagare i Avesta är Tobbes Resor, som med pasion och energi hållit ut, växt ur kriser och alltid lyft sina medarbetare. 

ÅF Avesta.jpg

Årets företagare 2023 i Hedemora är Runebergs Jord & Skog AB, en driven entrepör som under närmare 20 års tid haft mod att utveckla verksamheten och byggt upp ett gott renommé bland kunder, leverantörer och anställda. Företaget har en stabil tillväxt och lönsamhet.

ÅF + ÅUF Hedemora.jpg

Årets Unga företagare i Hedemora, Felicia Larsson på FL Swimwear, skapar egna produkter med fokus på hållbarhet, kvalité, design och passform. Genom smart marknadsföring når hon tusentals följare på sociala medier och har hittat ut till kunderna. Nu finns hon även på den globala marknaden. Hennes arbete uppskattas av många kvinnor. 

Mats Bergkvist är Årets Företagare i Leksand 2024 med Solby Maskin AB. De har byggt sitt företag från grunden och skapat ett blomstrande bolag med många anställda. De har ett stort lokalt engagemang och fokuserar på hög kvalitet och kundnöjdhet.

ÅF + ÅUF Leksand.jpg

Årets Unga Företagare i Leksand är Lisa Jönsson med Fotkliniken i Leksand AB, en uppskattad och driven entreprenör som startade sin företagarresa under pandemin. Hon sätter kunden och kvalitén i fokus och blir en verksamhet man gärna återvänder till.

Krögarna Janne Söderberg och Magnus Wieselqvist är årets Företagare i Malung-Lima-Sälen med Kläppen Restauranger AB. De driver för tionde året i rad samtliga restauranger i Kläppen, sju olika enheter med stor variation på tema och utbud. Maten är i toppklass och baseras på lokala råvaror och menyer som fått inspiration ifrån hela världen.

ÅF + ÅUF Malung.jpg

Årets Unga Företagare i Malung-Lima-Sälen är Hanna Lindberg med POKAB Pann- & Korrplåt AB, som tillverkar pannplåt, korrugerad plåt, skorstenar, beslag men även inredningsdetaljer som till exempel vedkorgar och blomlådor. Hanna tog över verksamheten efter sin far Sven ”Misu” Johansson 2014. Hon gör ett fantstiskt jobb med noggrannt utförda arbeten som har stor detaljrikedom. 

Eliasson Logging AB med Magnus Eliasson i spetsen är Årets Företagare i Smedjebacken. I drygt 20 år har Magnus byggt sitt företag större och starkare. Han anställer gärna nyutbildade ungdommar som växer till säkerhetsmedvetna, ansvarstagande och kompetenta maskinförare genom vidareutbildningar och gemenskap. Och han syns ofta som sponsor till olika föreningar i bygden.

ÅF Smedjebacken 1.jpg

Magnus Eliasson tog emot priset på en Företagargala. Magnus står längst till höger.

Årets Företagare i Älvdalen är Bergservice i Särna AB med Tommy Håkansson i spetsen. Tommy bokstavligen flyttar berg tillsammans med sin personalstyrka och företagets många maskiner. Han tar på sig många typer av uppdrag och arbetar med ett genuint ansvar gentemot både kunder och leverantörer. Lönsamheten stiger i takt med hans hårda arbete.

ÅF + ÅUF Älvdalen.jpg

Årets Unga Företagare i Älvdalen, Peter "Puffen" Jönsson på Puffens Bygg AB, och Årets Företagare i Älvdalen, Bergservice i Särna AB med Tommy Håkansson i spetsen.

Årets Unga Företagare i Älvdalen är Puffens Bygg AB. Peter "Puffen" Jönsson startade 2022 och har redan hunnit resa och renovera många byggnader. Puffens Bygg har blivit ett självklart val för många som söker byggtjänster runt Särna, Grövelsjön men framför allt Idre. Peter är känd för sin noggrannhet, ett bra resultat och rättvisande kalkyler. Han tar stort ansvar gentemot sina kunder och leverantörer vilket genomsyrar hela hans arbete.

Årets Företagare i Vansbro kommun är Stefan Jakobsson på ICA Supermarket Vansbro och ICA To Go i Dala-Järna. Med stort mod att vågar han satsa, vara kreativ och ha höga ambitioner, samtidigt som han följer samhällsutvecklingen. Omfattande tekniska lösningar och öppet dygnet runt är exempel på företagets satsningar. Vansbro Lågprishandel AB tar sig an personer utanför arbetsmarknaden, samarbetar för att hjälpa hemmasittande elever och stöttar lokala verksamheter och föreningar. 

ÅF + ÅUF Vansbro.jpg

Årets Unga Företagare i Vansbro är Isabelle Nilsson på WD Wellness AB. Hon har med stort engagemang och idérika lösningar under kort tid startat upp ett lyxigt gym med moderna redskap och generösa öppettiderpå landsbygden. Gymmet har olika prispaket och många typoer av pass så att alla ska ha möjlighet att träna utifrån sin egna nivå. 

Årets Företagare i Säters kommun är Fredrik, Rickard och Elin Janpers och Leif Johansson som driver Janpers Lantbruk AB, ett företag med framtidstro trots en marknad som påverkas starkt av yttre faktorer. De har ett driv och en vilja till utveckling där de kreativt tar vara på de möjligheter som finns. Ett gott ledarskap och ett stabilt och långsiktigt ägande genom generationer borgar för att man även i framtiden kan vara en del av Sveriges viktiga försörjning.

ÅF + ÅUF Säter.jpg

Årets Unga Företagare i Säter är  Dennis Åkesson på Åkesson Bygg och Montage i Säter AB, en verksamhet byggd på yrkesskicklighet, med målet inställt i siktet från start. Genom en lösningsorienterad inställning och gott renommé lyckats de klara även tuffare tider, och de tar gärna yngre förmågor under sina vingar.

Fler nyheter från Företagarna