För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De grillade kvitton för att fira

Publicerad 22 jul 2024
Peter Dottax, ordförande i Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön ordnade grillfest med korv och kvitton när kravet på att spara kvitton upphörde att gälla 1 juli.

Många företagare jublade när lagen ändrades och det blev fritt fram att slänga de gamla kvitton vi sparat på i alla år. En av de som välkomnade den nya lagen var Peter Dottax i Idre. Han driver ett IT-företag sedan 25 år tillbaka och arbetar mycket med större organisationer och regioner, främst med dokumenthantering.

Företagarna Nyhet 2.jpg

– Det blir skönt att kunna slänga, och inte behöva spara alla kvitton i pappersbokföringen. Nu räcker det med att vi digitaliserar, säger han.

För att öka medvetandet om hur det är att driva företag, och om hur Företagarnas arbete kan leda till bättre förutsättningar, gjorde han och hans sambo Emily Lindgren ett spontant grillevent, där de grillade kvitton och korv.

Företagarna Nyhet 3.jpg

– Idre är en liten by, men vi hade folk där hela tiden i nästan tre timmar. Företagare kom och satt och grillade. Vi diskuterade företagandet i sig, och de som inte är med i Företagarna fick veta mer om organisatonen och om den nya lagen, berättar han.

Företagarna Nyhet 4.jpg

Taggar
Fler nyheter från Företagarna