För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Han blev Årets Företagare i Smedjebacken

Publicerad 1 aug 2024
Magnus Eliasson på Eliasson Loggning fick ta emot utmekrelsen Årets Företagare i Smedjebacken under en företagargala i maj.
Många fick ta emot priser under Smedjebackens företagargala i maj. Magnus Eliasson står längst ut till höger.

280 gäster hade samlats på Barken Arena i början av maj för att delta i Smedjebackens fantasyinspirerade Företagsgala. Här delade kommunen ut flera företagarpriser. Och Företagarna korade Årets Företagare i Smedjebacken 2024, som blev skogsentreprenörsföretaget Eliasson Logging.

– Det är en bekräftelse på att andra ser att det man gör är rätt. Vi hade dessutom ett tufft motstånd i finalen, mot de övriga nominerade, Sytab, Vanbo Herrgård. Det gör mig extra stolt.

Eliasson Loggning har växt stadigt i både omsättning och personalstyrka sedan han tog över verksamheten 1999. Deras elva skogsmaskiner regelbundet i skogarna kring södra och västra Dalarna. Omsättningen ligger på 50 miljoner och företaget har nu 22 anställda.

– Det är inget problem att få personal om man arbetar på rätt sätt. Vi rekryterar främst genom att ta praktikanter från yrkesskolorna, forma och förädla deras kunskaper, och att lära upp och förädla medarbetare från andra branscher, säger Magnus Eliasson.

Vad har du för vision för ert företag?

– Långsiktighet, lönsamhet och vara en trygg och säker arbetsplats med stor trivsel. 

Hur tänker du kring hållbarhet?

– Vi har maskintillverkare som gör och underhåller maskinerna, så vi får tro att de gör det på bästa sätt. Sedan jobbar vi mycket med metodik, hur man kör maskinerna på ett effektivt, bränslesparande och ergonomiskt sätt. Rätt arbetssätt som motverkar stress och gör att man är i bättre kondition när man kommer hem till familjen.

Hur känner du för framtiden?

– Jag känner mig väldigt trygg. Vi har jag har bara en uppdragsgivare som jag har gott samarbete med. Vi har lätt att rekrytera personal, och vi får förfrågningar från fler. Det fungerar jättebra.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna