För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Stolthet över Hälsinglands företagare

Publicerad 30 nov 2020
Mer stolta hälsingare kan stimulera näringslivet. 

Hälsingland är kanske inte känt för sina stora, internationella industriföretag. På Hela Hälsingland  lyfts ett par lokala jättar som sticker ut.

Man har tittat på samtliga aktiebolag med angivet säte beläget i regionen. Av alla företag är majoriteten mindre och lokala aktörer. Det finns emellertid några jättar som sticker ut med omsättning på flera hundra miljoner till över en miljard kronor.

- Vi har allt från stora internationella företag till små enskilda företagare. Sedan har vi också en stor midja med de medelstora företagen, som till exempel Hiab, Sunfab och Oilquick, berättar Roger Sundström, vd på HNA 

Eva Cooper, regionchef Företagarna Mellansverige menar att många hälsingebor är stolta över företagen. 

Sundström lyfter behovet av att fler blir ännu mer stolta över företagen och att företag och myndigheter i sin tur blir duktigare på att kommunicera det. På så vis kan kan man få fler att förstå att det finns spännande arbetsplatser på lokala företag.

Cooper framhåller vikten av bättre samverkan mellan skola och näringsliv. Där menar hon att Ung Företagsamhet fyller en viktig funktion. Hon nämner även starta eget-kurser hos Nyföretagarcentrum som en annan viktig del för ett välmående företagsklimat med låga trösklar.

- Även om många identifierar entreprenör som ett statusyrke, är det ibland svårt att förstå vad det krävs för att ta sig dit och vad det egentligen innebär, säger Eva Cooper.

Läs hela artikeln på helahalsingland.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna