För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Emma Ellström coachar kunder i hållbar livsstil - i Sandvikens minsta gym!

Publicerad 29 apr 2021
Emma Ellström är det sprudlande energiknippet som tillsammans med kollegan Annika Winterros driver Sandvikens minsta men kanske mest coronavänliga träningsanläggning; PTGymmet.
Emma och Annika jobbar som personliga tränare.

Så länge Emma Ellström kan minnas har hon tränat. Det har snart gått över 10 år sedan hon tog steget och utbildade sig till personlig tränare och i dag driver hon och kompanjonen Annika Winterros tillsammans den lokala träningsverksamheten PTGymmet.

Emma berättar att de trots pandemin lyckats hålla sitt gym öppet då det sedan starten varit pandemisäkrat. I april flyttade gymkollegorna till större och mer funktionella lokaler för att med full kraft satsa på verksamheten. 

- Vi är alltid själva i gymmet med våra kunder, och givetvis håller vi oss till restriktionerna, säger Emma.

Allt fler måna om hälsan

För många av Ellströms kunder är det viktigt att ta hand om sin hälsa. En tydlig trend är att många just nu med anledning av pandemin är extra måna om att träna.

- I dessa tider jobbar många hemifrån eller håller sig isolerade. Många får då inte den där vardagsmotionen som de känner att de behöver, säger Emma och fortsätter:

- De flesta av våra kunder tycker att det är viktigt att stärka upp hälsan och ge immunförsvaret en liten skjuts. 

Branschen drabbad av pandemin

Likt många andra branscher har även gym- och olika träningsverksamheter varit hotade till följderna av pandemin. Emma Ellström menar att när restriktioner väl lättar upp så kommer exempelvis restaurangbranschen ha något bättre förutsättningar vid en uppstart då många kommer vara svältfödda på den typen av sammanhang. 

- Därför finns det en oro att när allt för många kommer av sig sina goda vanor så kanske de inte kommer åter till gymmen. Det bli tufft att återhämta sig för den här typen av verksamheter, säger företagaren.

Emma Ellström är vice ordförande i Företagarna Sandviken som nu återvänt till Företagarna genom ett nytt samarbetsavtal. Läs mer om det fantastiska samarbetet här! 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna