Krögaren Brazer Bozlak: "Det blev dödsstöten"
Redan när de första restriktionerna kom in om alkoholförbud efter 22.00 tappade Brazer Bozlaks verksamheter ca 60 procent i omsättning. Sedan kom ytterligare restriktioner och det blev dödsstöten:
- Nu har vi förlorat närmare 80 procent i omsättning. Det är förbryllande att man inte sätter in stöd som anpassar sig efter de nya restriktionerna.
Stöd som inte betalas ut
Krögaren förklarar vidare att stöden inte heller betalas ut vilket är extremt problematiskt.
- En av mina restauranger har inte ens fått svar från ett stöd vi sökte i mars månad. Vår ekonomiansvarige ringer tillväxtverket dagligen och uppmanas att fortsätta vänta.
Den frustrerade entreprenören menar också att han tvingas agera administratör åt staten samtidigt som han inte vet om det kommer ge någonting i slutändan.
- Systemet är inte anpassat efter vår bransch. Det krävs justeringar och det är akut säger Brazer och fortsätter:
- Vi är i ett gränsland, ska vi säga upp personal för att inte riskera verksamheternas framtid eller ska vi fortsätta chansa oss fram?
Uppmuntrar till akut förändring
Förutsättningarna ser olika ut för olika verksamheter och därför tycker Brazer Bozlak att man bör anpassa stöden efter varje enskilt företag.
- Omsättningstapp, hjälp verksamheterna utifrån deras omsättningsförluster och gör det enkelt att söka dessa.