För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Hudiksvall om besvikelsen: "Företagare måste engagera sig för att få en förändring"

Publicerad 8 feb 2022
I en ny enkät har näringslivet i Hudiksvall riktat kritik mot kommunens politiker och tjänstemän. När det väl var dags att föra dialog och diskutera kritiken lyste företagarna i kommunen med sin frånvaro.
Ylvali Gerling, avgående ordförande Företagarna Hudiksvall, blev besviken på det låga engagemanget och deltagandet under en digital träff med kommunens politiker och tjänstemän.

På initiativ av Företagarna Hudiksvall, Hudiksvalls näringslivsbolag, HNA, och Hudiksvalls kommun sågs man över ett digitalt möte för att diskutera den kritik som närmare 200 missnöjda företagare har svarat på. 

Men för Företagarnas tidigare ordförande Ylvali Gerling blev mötet en stor besvikelse när få företagare dök upp.

- Det här är ett nederlag, jag får faktiskt skämmas. Jag tycker att det är jättedåligt, säger Ylvali Gerling till Hudiksvalls Tidning. 

Få dök upp på digital träff för att diskutera förbättringsåtgärder

Ylvali, som ansåg att det var ett fantastiskt tillfälle att tillsammans göra verklig skillnad, hade förväntat sig ett femtiotal  deltagande företagare men bara 39 dök upp under onsdagens möte.

- Jag hade förväntat mig minst 50 företagare som sitter med på sådana här möten när vi faktiskt ska diskutera näringslivet. Kritiken som framförts, och som blir tydlig i undersökningen, handlar bland annat om att näringslivet inte tycker att dialogen mellan dem och kommunens beslutsfattare är god, säger Ylvali till tidningen och tillägger:

- Det är väldigt lätt att sitta och klaga, men när det också gör att man måste engagera sig för att få en förändring är frågan hur många som är villiga att bidra?

Uppmanar Hudikföretagare till engagemang

Avslutningsvis uppmanar Ylvali Gerling till mer engagemang om man som företagare önskar att det ska bli en förändring.

- Att bara ha åsikter utan engagemang kommer inte att leda någonvart. Vill vi verkligen få till en förändring i hur näringslivet ser ut lokalt måste vi också engagera oss. Ju fler som engagerar oss ju lättare blir det också att få till förändringen.

Fler nyheter från Företagarna