För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Erica skapade en mötesplats för entreprenöriella kvinnor på landsbygden

Publicerad 12 apr 2023
Det blev fullt hus när det nya företagsnätverket för kvinnor träffades över en lunch på idylliska Växtzon 4 i Valbo.
Livsstilsentreprenören Lina Skandevall föreläste om att våga ta betalt som entreprenör.

Ett företagarnätverk för kvinnor i Gästriklands landsbygd startades under hösten av Erica Wheeler, en blomsterbonde och entreprenör som driver Flora & Fabler, i samarbete med Företagarna Gävleborg och Leader Gästrikbygden Nätverket är en mötesplats där kvinnor som driver företag på landsbygden kan träffas och inspirera varandra.

- Det här företagarnätverket ger en möjlighet för kvinnor på landsbygden att träffa likasinnade och bygga relationer, samtidigt som de får möjlighet att lära sig av varandras erfarenheter, säger odlingscoachen. 

Föreläsning om att våga ta betalt

På den senaste träffen, som hölls på Växtzon 4, samlades närmare 20 kvinnor som drev olika typer av företag runt om i Gästrikland. Under träffen fick deltagarna  lyssna till en inspirerande föreläsning av livsstilsentreprenören Lina Skandevall som pratade under temat "att våga ta betalt".  Föreläsningen väckte många tankar och diskussioner bland deltagarna.

- Det är viktigt att se sitt eget värde och att våga ta betalt, du är expert på det du gör och din tjänst är unik, förklarade Skandevall. 

Nätverket som stärker kvinnors företagande på landsbygden

Företagarnätverket har nu hållit i tre träffar där deltagarna fått möjlighet att ta del av olika föreläsningar från lokala entreprenörer.  Här finns en stark känsla av gemenskap bland deltagarna. Initiativtagaren Erica Wheeler, säger att hon startade nätverket eftersom hon själv upplevde bristen på en sådan plattform när hon började sin egen verksamhet:

- Jag kände mig ganska ensam när jag startade min egen verksamhet, och jag saknade en plats där jag kunde träffa andra kvinnor som var i samma situation som jag. Det här nätverket är ett sätt att skapa den platsen och möjliggöra för kvinnor att lära känna varandra och stödja varandra, säger Wheeler.

Nästa lunch kommer att äga rum onsdagen den 31 maj klockan 12.00- 13.00 på Café Haga, Kaserngatan 5 i Hofors. Anmäl dig här! 

 

Fler nyheter från Företagarna