För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Musik, glädje och spänning - snart utses Årets Företagare 2024

Publicerad 11 okt 2024
De regionala finalisterna har anlänt till Blå Hallen i Stockholm Statshus där en kväll fylld av glitter, företagaranda och inspiration väntar. Spänningen är stor inför vilka som tar hem titlarna Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2024.

Efter musik och  dans har de 42 finalisterna tågat nedför trappan i Blå hallen. Stämningen är hög  och en fortsatt inspirerande kväll med god mat och underhållning väntar. Spänningen är stor inför vilka som blir Årets Unga Företagare och Årets Företagare 2024.

Först ut bland mellansveriges  finalister till Årets Unga Företagare är Dalarnas vinnare Victor Blomberg på Smart produktion. Företaget hjälper bygg-och tjänsteföretag att driva, utveckla och skala sina organisationer. Med framtidens verktyg tar han en traditionell bransch framåt och är en inspirationskälla för andra unga företagare.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.43.24.jpeg

Victor Blomberg på Smart produktion.

Gävleborgs finalister till Årets Unga Företagare är Hanna Hedlund och Kristoffer Hedman på Gästrike Sol Konsult som främst arbetar med förnybar energi, solenergi och batteriladdboxar. De har tagit täten i grön omställning och hållbar energiförsörjning och etablerat sig som ledare inom förnybar energi.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.41.03.jpeg

Hanna Hedlund och Kristoffer Hedman på Gästrike Sol Konsult.

Region Värmlands finalist till Årets Unga Företagare är Philip Malmberg och Gustaf Degerstedt på Dema Brunnsborrning. De arbetar med vatten- och energiborrning. Genom  ny teknik och hållbara metoder har de på kort tid lyckats skapa en fantastisk tillväxt i verksamheten.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.38.43.jpeg

Philip Malmberg och Gustaf Degerstedt på Dema Brunnsborrning.

Region Örebros finalist till Årets Unga Företagare är David Lundgren och företaget Refurbly, en e-handelsplattform där företaget renoverar och säljer begagnade mobiltelefoner och surfplattor. De inspirerar till nytänkande i branschen samtidigt som de bevisar att affärsframgång och miljöhänsyn kan gå hand i hand.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 21.00.49.jpeg

– Det är en lättnad hittills. Jag halkade inte i trappan ner och det känns bra att vara på plats, säger David Lundgren på Refurbly, här tillsammans med flickvännen Nadra Abdi.

Bland finalisterna till Årets Företagare hittar vi Värmlands vinnare Emma Andersson, Jenny Randström, Thomas Midtsundstad och Jonas Sundström som driver Eco3. De hjälper återförsäljare av kaffemaskiner med att organisera hela maskinparker, renovera, skrota, utvinna reservdelar och klimatberäkna varje maskin för bästa miljövinst. De är ledande inom hållbar utveckling och hjälper företagare inom Sverige och Norge att ha cirkulära kaffepauser.

Eco3.jpeg

– Det känns helt fenomenalt bra hittills och vi är så tacksamma att vi får vara här, säger Jenny Randström, Thomas Midtsundstad, Emma Andersson och Jonas Sundström som driver Eco3.

Gävleborgs finalist till Årets Företagare är Jörgen Persson med Monitor ERP System. De är ett mångfaldigt prisvinnande företag som utvecklar och säljer affärssystem som hjälper tillverkande företag att effektivisera och optimera sina produktionsprocesser, vilket sätter både Hudiksvall och Gävleborg på den internationella kartan.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.41.08.jpeg

Jörgen Persson med Monitor ERP System.

Region Örebros finalist till Årets Företagare är Jenny Helldén och Marie Lindqvist-Pahlstad, som med företaget Zilenzio. De skapar ljudabsorberande produkter som förbättrar arbetsplatsers akustik och estetik. Företaget håller hög standard, använder sig av hållbara metoder och har slagit igenom både i Sverige och internationellt.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.40.41.jpeg

Jenny Helldén och Marie Lindqvist-Pahlstad, som med företaget Zilenzio

Region Dalarnas finalist till Årets Företagare är Andreas Pernhall, Inger Klangebo och Richard Mårtensson Adin med Human & Heart HR. Företaget ligger i framkant gällande kvalificerade utredningar i arbetslivet, visselblåsartjänster och anpassade utbildningar inom kvalificerade utredningar.

WhatsApp Image 2024-10-11 at 20.43.13.jpeg

Andreas Pernhall, Inger Klangebo och Richard Mårtensson Adin med Human & Heart HR.

Företagarnas livesändning av Årets Företagare 2024 pågår just nu på Youtube. Kika in, se intervjuer med finalisterna och heja fram dina favoriter! Sänningen går förstås också att se i efterhand.

Fler nyheter från Företagarna