För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hur kan vi stärka förutsättningarna för företagande i sydostregionen?

Publicerad 8 okt 2024
Under Moderaternas sydostkonferens fredagen den 4 oktober deltog vi Företagarna som en av tre röster i en paneldebatt om hur vi kan skapa bättre förutsättningar för företagande – både på nationell, regional och lokal nivå.

Panelen bestod av regionchef Frida Boklund från Företagarna, Anna Wallén från Visita, och Daniel Portnoff, kommunstyrelsens ordförande i Trosa. Diskussionen modererades av Tobias Pettersson, kommunstyrelsens ordförande Värnamo.

Debatten inleddes med en kort introduktion av deltagarna, där de fick möjlighet att presentera sig själva, sina organisationer och sina respektive roller. Därefter fokuserade samtalet på tre huvudområden som alla spelar en avgörande roll för att skapa ett starkare näringsliv.

Första delen av debatten handlade om hur vi kan stärka små och medelstora företag, där Frida Boklund delade sina insikter kring de utmaningar och möjligheter som finns för företag i både nationellt och kommunalt perspektiv. Hon betonade vikten av att underlätta regelverk och skapa bättre förutsättningar för entreprenörer att växa.

Därefter lyftes besöksnäringens roll för tillväxt fram av Anna Wallén, som underströk betydelsen av att stärka besöksnäringen på alla nivåer – nationellt, regionalt och lokalt. Hon förklarade hur en blomstrande besöksnäring kan bidra till ökad sysselsättning och ekonomisk tillväxt i hela regionen.

Den avslutande delen av samtalet fokuserade på det lokala företagsklimatet, där Daniel Portnoff talade om vikten av att ha en nära dialog med näringslivet och skapa konkreta åtgärder för att främja företagande i kommunerna. Han lyfte fram goda exempel på hur ett starkt lokalt företagsklimat kan attrahera fler företag och därmed skapa långsiktig tillväxt.

Panelen avslutades med att alla tre deltagare delade med sig av sina bästa tips för hur man kan arbeta vidare med dessa frågor. Samtalet gav deltagarna i konferensen både konkreta verktyg och inspiration för att främja företagande på alla nivåer.

 

Fler nyheter från Företagarna