För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Marie Axtelius om ökade smittspridningen: "Slår hårt mot länets företagare"

Publicerad 25 jan 2022
Den stora smittspridningen slår just nu hårt mot små- och medelstora företag i Hallandsregionen.
Småföretagare drabbas hårt av rekordsmitta säger Företagarnas regionchef i Halland Marie Axtelius.

Regionens småföretagare har drabbats hårt nu när smittspridningen har nått nya rekordnivåer i länet, rapporterar P4 Nyheter Halland. 

Företagarnas regionchef Marie Axtelius säger i en intervju med Sveriges Radio att det finns en stor oro för vad det kan komma att få för konsekvenser för företagare - både kortsiktigt och långsiktigt. 

- Som egenföretagare eller med få anställda så är det svårt att få ihop det när sjukdomar, vabb och karantän håller folk hemma, säger hon.

Dyrt för den som driver eget 

Marie Axtelius menar att det gör stor skillnad när en eller fler ur personalen i en liten verksamhet tvingas stanna hemma och karantäna till skillnad från de större verksamheterna.

- Om man har ett litet företag och någon ur personalen blir sjuk, då är en stor del av arbetskraften borta och ska ersättas. Det blir dyrt, säger hon.

Bättre tydlighet runt pandemistöden 

För att minska den ekonomiska stressen och underlätta planeringen under pandemin för de som driver företag så måste Regeringen bli bättre inom vissa områden, menar Marie:

- Det måste finnas en tydlighet runt stöden. Många fick betala tillbaka så det finns en oro och en osäkerhet när det kommer till att använda stöden och kanske även en känsla av att det inte är lönt för ett mindre företag att nyttja dem, säger hon avslutningsvis. 

Fler nyheter från Företagarna