För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Skogsentreprenören blev Årets Unga Företagare - ska hyllas på näringslivsgala

Publicerad 26 sep 2022
Gallringsspecialisten Petter Marklid överraskades i augusti med att koras till Årets unga Företagare i Hylte 2022. Nu ska han hyllas ordentligt under Hylte AwardParty.
Petter Marklid har korats till Årets Unga Företagare i Hylte.

35-åriga skogsentreprenören Petter Marklid blev nyligen utsedd till Årets Unga Företagare i Hylte. Han driver Petter Marklids entreprenad där Petter på uppdrag av skogsägare småskaligt avverkar skog. 

Småskalig skogsavverkning 

Det var Hyltes ordförande Linnéa Petersson som gav sig ut i de halländska skogarna för at söka upp och  överraska Petter som för stunden jobbade i sin skördare, och  meddela honom om sin nya titel.

- Det är kul att uppmärksammas, sa den nykorade entreprenören. 

Då Pettes verksamhet är småskalig och hans maskiner likasåm så blir miljöavtrycket mycket mindre. 

- Petter är en "annorlunda" skogsentreprenör som utför skonsam gallring på markägaren och skogens villkor, säger Linnéa Petersson och fortsätter:

- En förebild och duktig företagare.

Hyllas på företagsgala den 8:e oktober 

Den 8:e oktober är det dags för den årliga galan Hylte AwardParty där flera av kommunens företagare kommer att lyftas och hyllas för sitt entreprenörskap. Under kvällen kommer Petter Marklid att få motta både pris, blommor och diplom för sin nya titel Årets Unga Företagare. 

Läs mer om AwardParty här!

Fler nyheter från Företagarna