För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vinnarna av regiontävlingen i Halland 2024 är nu korade!

Publicerad 2 sep 2024
Vinnarna av regiontävlingen i Halland 2024 är nu korade, de går nu vidare till riks finalen i Blå Hallen i Stockholm den 11/10 där de har chans att vinna titeln som Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Sverige 2024.

Alla vinnare från respektive kommun i Halland samlades 28/8 på slottet i Halmstad för att hyllas för sitt hårda arbete och engagemang. Hallands landshövding Anders Thornberg fick den stora äran att tillsammans med Företagarna Hallands regionchef Marie Axtelius presentera vinnarna av regionstävlingen och delade ut både diplom och blommor. Med många spända och förväntansfulla företagare stod det sedan klart att det blev dubbel vinst för Laholm då det blev Magnus Magnusson med M.Magnusson potatis som tog hem Årets Företagare 2024, och Viktor Troedsson med Strandhotellet i Mellbystrand som tog hem Årets Unga Företagare 2024.

50c1ff31-c05e-4f3d-baca-93efc3930390.png

Motivering för Årets Unga Företagare,

”Viktor Troedsson introducerade framgångsrikt 'Pornstar Martini' som Strandhotellets signaturdrink. Denna innovativa twist på en klassisk cocktail har blivit omtyckt av både lokalbefolkningen och besökare. Den representerar Strandhotellets unika prägel och Viktors förmåga att ta något befintligt och förädla det, även under utmanande förhållanden, Med ett starkt kundfokus, har han inte bara ökat restaurangens lönsamhet, utan också förstärkt dess ställning som familjärt och trivsamt häng i Mellbystrand där man inte bara äter, utan verkligen hänger i bastun, på golfbanan, i karaokerummet eller vid shuffleborden. Viktors engagemang för att förmå sig själv och sin personal att skapa en välkomnande och minnesvärd upplevelse för varje gäst speglar hans dedikation och affärssinne, vilket gör honom till en värdig mottagare av utmärkelsen.”

Just nu har jag inte så mycket ord!

Efter vinsten var vi självklar nyfikna på hur det känns för Viktor att få denna utmärkelse och bli vinnaren av Årets Unga Företagare i Halland 2024.

     -      Det känns bra, väldigt kul. Just nu har jag inte så mycket ord, jag behöver några dagar för allt smlta detta och att det ska landa lite. Det är väldigt kul att bli bemärkt på detta sätt.

Från att inte ha riktigt vågat tänka eller tro på att möjligheten fanns att han kunde vinna och gå vidare till Stockholm, till att sedan få sitt diplom och blommor i handen är Viktor mycket glad.

    -      Jag har inte tänkt i de banorna, det var först i bilen påväg hit som jag började tänka ”tänk om”.

När vi sedan blickar framåt mot Sverigefinalen i Stockholm i höst är vi nyfikna på vad Viktor tror kommer ge Strandhotellet i Mellbystrand chansen att vinna.

     -    Det är en jättesvår fråga såklart men jag tror att vi precis som alla andra har stor drivkraft och passion, det är ju lite classic att säga, något har vi ju men jag kan inte säga nu vad det är.

d30903fd-62f7-479d-a0c0-70362c605c72.png

Motivering för Årets Företagare,

”Med båda händerna i den halländska myllan, där den är som bäst, nämligen i Laholm, nära sina kunder, med den bästa personalen och snabba leveranser, så har Magnus Magnusson, istället för att bli idrottslärare, byggt sitt bolag sedan 1992 till att idag vara en av Sveriges största och mest lönsamma odlare, förädlare och förpackare av våra älskade knölar. Han trivs bäst i traktorn eller ute i verksamheten, en modig entreprenör och förebild för andra, genom sitt långsiktigt strategiska tänk, där hans gedigna kunnande, samt fina sätt att ta tillvara på alla resurser och hans förmåga att skapa goda relationer till kunder, leverantörer och personal, lett till en god ekonomi med stabila förutsättningar för att fortsatt kunna sätta mat på våra bord.”

Då tänkte jag att det inte fanns någon chans för oss!

Från en Laholms-företagare till en annan tog vi pulsen på Magnus för att se hur det kändes efter att han fått utmärkelsen och blev vinnaren av Årets Företagare i Halland 2024.

     -     Det är lite bubbligt, jätteroligt!

Var detta kanske något han hade förväntat sig när han kom till slottet denna soliga onsdag?

    -     Absolut inte, jag blev förvånad när vi vann i Laholm såklart, där kände man att man i alla fall kanske hade en chans men här kände jag inte så, speciellt inte när Viktor vann som också är från Laholm, då tänkte jag att det inte fanns någon chans för oss.

Det är en chockad men glad Magnus som sedan delar med sig av sina tankar om att gå vidare till Sverigefinalen i Stockholm.

   -      Det är stort, äntligen, speciellt när vi har hållit på så länge, det är häftigt!

Han fortsätter sedan,

     -     Det är inget man väntade sig innan men det är fantastiskt roligt att gå vidare, det är hela gänget som får ha ett riktigt party sen!

Framöver skickar vi med ett stort grattis till både Viktor och Magnus och sedan önskar vi dem båda stort lycka till i Sverigefinalen senare i höst.

 

Bli medlem i Företagarna!

b472afd4-caa4-4621-927d-726b7c207e09.png

Taggar
Fler nyheter från Företagarna