För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jessica och Göran har chans att ta hem titeln Årets Företagare Sverige 2024

Publicerad 10 okt 2024
En varm försommarkväll på landshövdingens residens i Östersund utsågs Jessica Wallskog-Svensk och Göran Svensk till Årets Företagare Jämtland-Härjedalen 2024. Allt under högtidliga former som sig bör när ett sådant ärofyllt pris ska tillkännages.
Foto: Anna Wilhelmsson

Det har nu passerat drygt fyra månader sedan den där högtidliga kvällen på Landshövding Marita Ljungs residens den 29 maj 2024. Senare denna vecka har Göran och Jessica chans att ta hem titeln Årets Företagare Sverige då riksfinalen går av stapeln i Stadshuset i Stockholm. Vi har passat på att ställa några frågor till Göran och Jessica - vad gör deras företag Lindevalls Industri AB, vad är de mest stolta över och hur ser deras löfte till alla Jämtlänningar ut inför Sverigefinalen av Årets Företagare?

Vad gör Lindevalls Industri?

- Lindevalls Industri är en legotilverkare som jobbar i mjuka material. Vi skär, syr, ultraljudssvetsar, högfrekvenssvetsar och tapetserar en stor mängd olika produkter till våra kunder som består av olika industrier i Sverige och övriga Europa.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

- Vi är en av få kvarvarande sömnadsindustrier i Sverige. Vi fokuserar helt på svensk produktion och i så stor grad som möjligt använder vi Europeiska material. Med svensk tillverkning och genom att acceptera små serier hjälper vi våra kunder att korta ledtider, minska kapitalbindning, effektivisera försörjningskedjor och därigenom minska sitt klimatavtryck.

Vad i ert företagande är ni mest stolta över?

- Vi är förstås glada över den fina och lönsamma tillväxt företaget haft de senast fem åren. Men det som gör oss riktigt glada och stolta är att vi kunnat bidra till integrationen genom att erbjuda många duktiga nyanlända en meningsfull sysselsättning, en känsla av delaktighet och en möjlighet att kunna bidra till samhället. Vi är också stolta över lokala utvecklingssamarbeten där vi tillsammans med våra industrikunder omvandlat spillmaterial till viktiga produkter som lett till hemtagning av produktion från Asien till Östersund.

Avslutningsvis, vilket är erat bästa företagartips och vad är erat berömda löfte som ni utlovade redan på residenset i maj?

- Våga vägra enfald! Mångfald är vägen framåt för ett lyckas företagande. Vi har lovat att stänga dansgolvet på Blå Hallen och hoppas vi får gott sällskap hela kvällen!

Till våra kunder säljer vi produkter. Men till vår kommun, region och hela Sverige säljer vi integration.

- Göran Svensk, Lindevalls Industri AB

Årets Företagare Sverige utses den 11 oktober 2024 i Stockholms Stadshus. Galan LIVE-sänds - passa på att följa Göran, Jessica och alla andra finalister genom kvällen. Här hittar du LIVE-sändningen.

Foto: Anna Wilhelmsson
Text: Malin Sikström

Fler nyheter från Företagarna