För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Mullsjö 2024 är utsedd!

Publicerad 20 aug 2024
Styrelsen i Företagarna Mullsjö har det stora nöjet att utnämna Mikael Kaack, MAPAB AB till Årets Företagare 2024.

Vi besöker Mikael på jobbet med famnen full av plakett, diplom, blommor och tårta från lokala medlemsföretag.

Han tycker att det är trevligt att få fira detta med just sina medarbetare som är en förutsättning för framgången. En glad överraskning en regnig eftermiddag och att ta en fika tillsammans är alltid trevligt.

Utnämningen av Årets Företagare brukar annars normalt vara på Sveriges nationaldag den 6 juni, men just då är Mikael inte på plats i Mullsjö.

Mikael startade verksamheten 2006 i Mullsjö och började strax efter att anställa personal. Nu är de 12 stycken som arbetar i verksamheten, som funnits i befintliga lokaler vid norra infarten till Mullsjö sedan 2012.

MAPAB AB står för Mullsjö Aluminiumprodukter AB. I början tillverkades balkong– och altaninglasning m.m. Det var först när de började tillverka till solenergimarknaden som företaget började växa stort.

Dagen innan vi kommer blev det klart att företaget numera är ISO certifierat. Just nu levererar MAPAB 99% av sin tillverkning till den svenska marknaden och resten inom Europa. På den europeiska marknaden är konkurrensen betydligt större. Även i Sverige ser Mikael en ökad konkurrens.

De har sin egen tillverkning och all bearbetning görs i egen regi mestadels, med en del hjälp då det behövs av närliggande företag.

Aluminiumet kommer från Grekland och Portugal. Det har varit en fråga kring aluminium från Ryssland, men därifrån köps ingen aluminium alls. Det är även en kravställning som kunderna har.

Vad driver dig som företagare, vad är du extra stolt över och vilka utmaningar ser du? frågar vi Mikael.

- Drivet kommer främst av att vara kreativ och hitta lösningar. Stoltheten ligger nog i att vi fått allt att snurra på så bra. Utmaningen är väl i så fall att man inget vet om framtiden. Som företagare är det bra att vara lösningsorienterad.

Ser du några extra viktiga företagsfrågor som Företagarna som organisation kan driva som skulle påverka dig?

- Jag har inte så mycket tid att själv påverka, så det är skönt att Företagarna bedriver politisk påverkan. Just politiska beslut kan påverka mitt företag som arbetar med solenergimarknaden. Sen är det såklart skatter och avgifter som påverkar företagandet. Det är en fråga som Företagarna bör driva. Hade det varit enklare och billigare att anställa så hade vi kunnat ta in ännu fler medarbetare.

När det kommer till förmåner så har Mikael dragit nytta av den juridiska rådgivningen vid behov.

Förra året fick Mikael priset Årets Raket i Mullsjö kommun från Mullsjö Utveckling AB, vilket baseras på hur företaget vuxit och hur det går. Personalen känner att de verkligen är vinnare och de verkar väldigt stolta över sin arbetsplats och Mikael.

Vi önskar all lycka till och tackar för pratstunden. 

Det är en inspiration för alla företagare, kul och intressant att se drivna företagare hyllas och lyftas fram. Mikael är även en stolthet för oss alla i kommunen, då han varje dag arbetar för att skapa arbetstillfällen som genererar skattekronor till alla i samhället.

Maria Johanskog, Ordförande Företagarna Mullsjö
Sandra Jungergård, sammankallande i arbetsgruppen Årets Företagare samt sekreterare i styrelsen.

Motiveringen till utnämningen lyder:

Med solklara konstruktioner och lösningar har Årets Företagare sedan starten 2006, byggt upp ett stabilt företag som utvecklar produkter i aluminium, för att hålla förnyelsebar solenergi på plats.

Med flexibla och smarta fästen får solcellsmontörer i Sverige och Europa enkla och stabila system för att montera cellerna, vare sig det gäller montage på tak, vägg eller mark.

Med framtidstro och stort engagemang för sin personal har företaget mångdubblat sin omsättning de senaste åren.

De har framtiden i sina ”fästen”.

För oss i Företagarna Mullsjö är MAPAB, Mikael Kaack, den solklara vinnaren av Årets Företagare i Mullsjö 2024.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna