För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Infrastruktur- och bostadsministerns besök i Jönköpings län: Fokus på järnvägsunderhåll och framtida satsningar

Publicerad 28 aug 2024
Under sitt besök i Jönköpings län diskuterade infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson aktuella frågor kring underhåll av järnvägar och den kommande budgeten för dessa satsningar.

Carlson lyfte fram vikten av att säkerställa att Sveriges järnvägar är i gott skick för att möta både dagens och framtidens behov, och betonade att regeringen planerar att öka investeringarna i detta område.

En viktig punkt under besöket var även Sveriges NATO-medlemskap och dess potentiella inverkan på landets infrastruktur. Carlson förklarade hur medlemskapet kommer att innebära nya krav och möjligheter för infrastrukturen, särskilt när det gäller att säkerställa effektiva och säkra transportvägar som kan stödja både civila och militära behov.

Medlemmar från regionen ställde frågor kring hur infrastrukturen kan bidra till att hela Sverige ska leva och utvecklas. En central oro som lyftes fram var att vissa orter riskerar att bli "svarta hål", där nya satsningar och underhåll av infrastrukturen uteblir. Det betonades att för att undvika detta måste en sammanhängande strategi för hela landets infrastruktur utvecklas, där även mindre och mer avlägsna orter får del av nödvändiga investeringar.

Ministern försäkrade att regeringen arbetar för en infrastruktur som binder samman hela Sverige och att ingen ort ska lämnas utanför i framtida satsningar.


"Det är avgörande att alla delar av landet har tillgång till modern och pålitlig infrastruktur för att skapa tillväxt och möjligheter för alla", avslutade Andreas Carlson.

Frida Boklund, regionchef Företagarna Jönköpinga län

Fler nyheter från Företagarna