För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Träff med riksdagsledamöter från Jönköpings län: Fokus på nyföretagande och regional utveckling

Publicerad 19 aug 2024
Idag den 19 augusti hade vi tillsammans med Svenskt Näringsliv ett givande möte med riksdagsledamöter från Jönköpings län där vi diskuterade frågor kring nyföretagande tillsammans med NyföretagarCentrum Jönköping.
Sittande i soffan från vänster, Frida Boklund, regionchef Företagarna , Niklas Sigvardsson (S), Azra Muranovic (S), Mats Green (M) Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.

Under samtalet lyfte vi fram den avgörande roll som nyföretagande spelar för regionens tillväxt och utveckling. Ett högre antal nystartade företag är inte bara en indikator på en dynamisk och livskraftig ekonomi, utan det skapar också fler arbetstillfällen och möjligheter för invånarna i Jönköpings län. Vi betonade också de utmaningar som kan uppstå vid ett lägre nyföretagande, såsom stagnation och minskad konkurrenskraft, vilket kan påverka regionens långsiktiga utveckling negativt.

På eftermiddagen besökte vi Honst, där vi fick träffa vd  Ellinor Hellberg och lära oss mer om hennes entreprenörsresa. Hon delade med sig av sina drivkrafter och berättade om hur Honst arbetar med att skapa innovativa och hållbara lösningar inom sitt verksamhetsområde. Det var inspirerande att höra om de utmaningar och möjligheter som hon har mött på vägen och hur Honst bidrar till att stärka entreprenörskapet i regionen.

Frida Boklund, regionchef Jönköpings län

Fler nyheter från Företagarna