För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Cybersäkerhetsdagen i Jönköping

Publicerad 24 okt 2024
Cybersäkerhetsdagen 2024, som hålls den 23 oktober på Science Park Towers i Jönköping, är en avgörande händelse för företagare och andra organisationer som vill skydda sina digitala tillgångar.

Med oktober som EU cybersäkerhetsmånad är årets tema "tänk säkert", där fokus ligger på att öka medvetenheten om cybersäkerhetsfrågor. Detta är särskilt viktigt för företag som saknar en dedikerad IT-avdelning och behöver skydda sig mot cyberhot på egen hand.

Föreläsarna på eventet inkluderar experter från BankID, AFRY och forskare från Jönköping University, såsom Erik Bergström och Joakim Kävrestad. De kommer att dela sina insikter om aktuella cyberhot och hur företag kan förebygga attacker genom att förstärka sina säkerhetsprotokoll. En av de praktiska delarna är en workshop där deltagarna kan fördjupa sig i specifika cybersäkerhetsområden, vilket ger en hands-on upplevelse för att stärka sitt försvar mot cyberattacker.

Frida Boklund, regionchef för Företagarna, betonar vikten av att företagare engagerar sig i cybersäkerhetsfrågor: 

För många små och medelstora företag kan en cyberattack få förödande konsekvenser. Det är viktigt att våra medlemmar tar del av den senaste kunskapen och praktiska verktygen för att skydda sig i en alltmer digital värld.

Att förstå och implementera cybersäkerhet är inte längre valbart för företag – det är nödvändigt för att upprätthålla tillit hos kunder och partners, särskilt när digitaliseringen fortsätter att öka. Cybersäkerhetsdagen är ett utmärkt tillfälle att stärka den digitala beredskapen och säkerställa att företag har rätt verktyg och kunskaper för att möta framtida utmaningar.

cyjo2.jpg

Fler nyheter från Företagarna