För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hejla Skärteknik – Stark företagsanda med fokus på kunden

Publicerad 15 okt 2024
Hejla Skärteknik, beläget i Ödeshög, är ett framstående företag inom skärteknik och bearbetning. Under ledning av grundaren och VD Torbjörn Strelin har företaget växt till att bli en respekterad aktör inom tillverkningsindustrin.

Genom sitt breda utbud av tjänster gas, laser, vatten och plasmaskärning samt avancerad bearbetning, erbjuder Hejla skräddarsydda lösningar för kunder inom olika branscher.

Företaget har försökt att hålla sig i framkant när det gäller teknik och innovation. Med investeringar i den senaste maskinparken har Hejla kunnat öka sin kapacitet och möta de höga krav som ställs av stora kunder så som Väderstad AB och Holms Attachment AB. "Vi ser hela tiden möjligheter att utvecklas och förbättra oss," säger Torbjörn. "Att investera i rätt utrustning och kompetens är avgörande för vår framgång."

Största utmaningarna för Hejla Skärteknik

Att driva ett företag inom tillverkningsindustrin innebär dock inte bara framgångar – det finns även betydande utmaningar. En av de största utmaningarna som Torbjörn identifierar är att hitta rätt kompetens. "Att rekrytera erfarna CNC-operatörer och bearbetningsspecialister har blivit allt svårare," förklarar han. Arbetsmarknaden för teknisk kompetens är tuff, och för ett företag som Hejla, där kvalitet och precision är avgörande, är det viktigt att hitta medarbetare med rätt erfarenhet och kompetens.

Trots dessa utmaningar är han positiv.

"Jag ser alltid möjligheter i varje utmaning. Det är vad som driver mig och företaget framåt," säger Torbjörn.

Genom att kontinuerligt investera i både tekniska lösningar och sitt team har Hejla Skärteknik lyckats upprätthålla en hög standard och kundnöjdhet, även i tider av förändring.

Gemenskap och engagemang

En viktig del av Hejlas filosofi är att främja en nära och familjär företagskultur. Som ett mindre företag värderar de varje medarbetares bidrag, och de anställda känner en stark delaktighet i företagets utveckling. Denna gemenskap har varit en av de faktorer som har möjliggjort Hejlas framgång genom åren. "Vi har byggt upp ett team där alla känner sig engagerade och har möjlighet att påverka," förklarar Torbjörn.

Utöver sin tekniska kompetens har han en stor passion för Speedway, särskilt Västerviks Speedway-lag. Hejla Skärteknik är inte bara en sponsor av enskilda förare, utan också hela arenan som bär företagets namn – Hejla Arena. "Att kunna kombinera min passion för Speedway med företaget är en fantastisk möjlighet. Det ger oss en unik chans att synas och engagera oss i lokalsamhället," säger Torbjörn. Genom att sponsra arenan och laget visar Hejla sitt stöd för sporten och personerna bakom.

En framgångssaga som fortsätter

I år vann Hejla Skärteknik den prestigefyllda utmärkelsen Årets Företagare i Ödeshög samt Östergötland, ett erkännande för det hårda arbete och den framgång som företaget uppnått tillsammans med sin engagerade medarbetare. Denna utmärkelse speglar företagets framåtanda och dedikation, och under oktober representerade de även Östergötland i riksfinalen för Årets Företagare Sverige i Stockholm. "Det är en ära att bli uppmärksammad för vårt arbete, och vi ser detta som en bekräftelse på att vi är på rätt väg," säger Torbjörn.

Hejla Skärteknik har växt stadigt under åren, och framtiden ser ljus ut med fler investeringar och nya samarbeten på gång. Med fokus på att växa långsamt med kvalitet, och ständigt ha ett fokus på kundnöjdhet, är Hejla redo att möta nya utmaningar!

Fler nyheter från Företagarna