För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Kalmar län är utsedda

Publicerad 20 aug 2024
Idag delade landshövding Allan Widman ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare Kalmar län. Priset Årets Företagare gick till Peter Nilsson Rylander, Lennarth Nilsson, Jim Lindinge och Tomas Andersson, Gila Control System AB. Priset Årets Unga Företagare gick till Hampus Weth Wolmeryd, Vimmerby Camping AB.
Priset Årets Företagare Kalmar län 2024 gick till Peter Nilsson Rylander, Lennarth Nilsson, Jim Lindinge och Tomas Andersson, Gila Control System AB.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Kalmar län på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kalmar län ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Allan Widman.

Juryns motiveringar:

Årets Företagare i Kalmar län 2024

Ett företag som startade sin resa på 80-talet och har vuxit till att bli en ledande aktör i södra Sverige. Med en stark betoning på hållbarhet och innovation, erbjuder de smarta lösningar som minskar energikostnader och förbättrar inomhusmiljön. Genom att integrera modern teknologi med miljömedvetenhet har de visat på kreativitet och nytänkande inom sin bransch. Deras engagemang för samhället och lokala verksamheter, samt deras stabila lönsamhet och tillväxt, gör dem till en förebild för andra företagare.

Årets Företagare i Kalmar län är Peter Nilsson, Lennarth Nilsson, Tomas Andersson och Jim Lindinge och Gila Control System AB.

 Årets Unga Företagare Kalmar län 2024 - Hampus Weth Wolmeryd, Vimmerby Camping

Årets Unga Företagare i Kalmar Län

Med enastående engagemang och nytänkande har årets pristagare blivit en ledstjärna i norra Kalmar län. Genom att erbjuda unika upplevelser för barnfamiljer och hundägare har företagaren skapat en populär destination för både lokalbefolkning och turister. Med en imponerande kombination av affärsmässig framgång och samhällsengagemang har verksamheten blomstrat och blivit en viktig del av den lokala ekonomin. Denna företagare visar att med rätt vision och hjärta kan man skapa något stort – och kanske till och med få en svans att vifta av glädje.

Årets Unga Företagare i Kalmar län är Hampus Weth Wolmeryd, Vimmerby Camping AB.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och tävlar om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2024.

 

Fler nyheter från Företagarna