För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Strandagala på Munken Hotell

Publicerad 21 okt 2024
I lördags hyllade Mönsterås kommun duktiga företagare på årets Strandagala.

Företagarna Mönsterås-Ålem, med Kenth Rydhage i spetsen delade ut priser till Årets Företagare och Årets Unga Företagare.

Titeln Årets Företagare gick till Ida Wallin, som driver Kronobäcks Veterinärklinik. 

Motiveringen lyder:
"Med engagemang och skicklighet har denna företagare skapat en verksamhet där kvalitet och tillgänglighet går hand i hand. I en krävande bransch där liv och död ofta står på spel har företaget blivit en del av de mest betrodda i regionen. Kundbemötandet är alltid varmt och personligt. Här får man tala med en människa, inte med en maskin. Medarbetarna är en nyckel till framgången och arbetar fyra dagar i veckan med full lön. Vilket främjar återhämtning och hållbarhet i det krävande arbetet. Företagaren driver dessutom utvecklingen framåt genom att föreläsa om kortare arbetstid med mera. Årets företagare i Mönsterås ger med sitt team trygghet och omtanke till både djur och ägare."

- Jag hade aldrig någonsin kunnat tro att jag skulle kunna göra det här. Min personal är allt och de gör mig bättre, sa Ida Wallin från scenen.

Ida Wallin brinner för arbetsmiljöfrågor och sedan januari 2022 jobbar samtliga anställda fyra dagar i veckan med full lön.

- Min tanke från början var att erbjuda något som branschen inte har. Vi har ett högstressarbete. Man lyckas inte jobba effektivt och bra i den här branschen om man inte får återhämtning. Fyradagarsvecka är det bästa jag gjort, det finns inga nackdelar, förklarar Ida Wallin.

Annie Karlsson, Dragstras tog hem titeln Årets Unga Företagare.

Fler nyheter från Företagarna