För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

PRESSMEDDELANDE: Årets Företagare och Årets Unga Företagare Kronoberg 2024 är utsedda!

Publicerad 12 jun 2024
Idag delade länsråd Malin Almqvist ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Priset Årets Företagare gick till Johanna Haglund och Jonathan Haglund, Konga Mek AB och Årets Unga Företagare blev Sandra Hartman, Japas Kitchen AB (Izakaya Moshi).

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Konga Mek visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Även våra unga företagare visar på nya tag i en traditionell bransch. Vi tycker att Konga Mek AB och Japas Kitchen AB är mycket värdiga vinnare, säger Robert Wallin, bitr. regionchef Företagarna.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kronoberg ska fortsätta utvecklas, säger länsråd Malin Almqvist.

Juryns motivering Årets Företagare, Johanna Haglund och Jonathan Haglund, Konga Mek AB:

”Med en imponerande tillväxttakt på nästan 20 procent de senaste åren, demonstrerar de vad som är möjligt när vision kombineras med hårt arbete och äkta engagemang.

Med rötterna djupt förankrade i en av Kronobergs samhällen, har denna nya generation företagare inte bara breddat sin verksamhet, utan de tar ett omfattande ansvar för miljö och medmänniskor. Det är en av pusselbitarna som gör att man idag står som pionjärer på en global arena.

I deras värld finns inga små möten. Söndagsmiddagar förvandlas till strategiska planerings-sessioner, och varje samtal är en möjlighet att väva starkare band. Deras förmåga att nätverka och samverka har öppnat dörrar för en rad nya, drivna entreprenörer som ser upp till dem som förebilder.

Med stolthet avslöjar vi att Årets Företagare i Kronoberg är Johanna och Jonathan Haglund från Kongamek AB.”

Juryns motivering Årets Unga Företagare, Sandra Hartman, Japas Kitchen AB (Izakaya Moshi).

Med ett konstant leende på läpparna och som en kreativ själ i att hitta alternativa framgångar, även i tuffa tider som pandemin, utvecklar inte bara företagaren sin egen verksamhet utan bidrar också aktivt till centrumutvecklingen av orten. Denna entreprenör är en hörnsten i att sätta Kronoberg på den gastronomiska kartan.

Med ett stort engagemang för ungdomar och företagande har vår vinnare spenderat tid som mentor för att locka fram lusten hos blivande unga företagare med inställning, att ingenting är omöjligt.

I över 10 år har denna dedikerade entreprenör tagit Asien till Kronoberg. Genom att ständigt leverera högkvalitativa kulinariska upplevelser i världsklass har företagaren bidragit till att stärka Växjös rykte som ett centrum för utmärkt mat och kultur, och har därmed blivit en ovärderlig del av samhället i både Växjö och Kronoberg.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och tävlar om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2024.

För mer information, kontakta:

Robert Wallin, bitr. regionchef Företagarna 0735-524 221 robert.wallin@foretagarna.se

Taggar
Fler nyheter från Företagarna