För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Hallå där Siva Arif, grundare CoGo app

Publicerad 21 dec 2020
Hallå där Siva Arif, grundare CoGo app. Du är juriststuderande vars app inom ett dygn hamnade på topp 20 globalt i App Store under 24 timmar. Berätta om din idé.

- Företagsresan började faktiskt som ett UF-företag på gymnasiet. Idén har alltid funnits framför mig, men det handlade mer om att kanalisera det problem jag hade identifierat och skapa affärsnytta av det. Därifrån gick det sedan väldigt snabbt. Från att alltid ha varit medveten om samhällsproblemet till att bygga bolag kring det föddes tjänsten som idag motiverar till fysisk aktivitet med hjälp av gamification: CoGo app.

Vad är ditt mål just nu med CoGo app? Vart du vill du nå?

- Att fortsätta expandera vårt arbete genom flera olika tillvägagångssätt för att motivera, inspirera och uppmuntra till fysisk aktivitet är ett av målen. Den här dagliga motionen villjag ska vara lika självklar som ens sovtimmar. 

CoGo app har nominerats till flera priser i Örebro inkl Årets Innovation 2020, Årets Digital Innovation 2020 och Kompassrosen samt 103 Unga idéer bland annat. Vad betyder dessa utmärkelser för dig?

- Det är såklart väldigt hedrande och jag finner en stor tacksamhet i dessa nomineringar och priser.

Det är lite som ett kvitto på att hårt arbete lönar sig - med det sagt behöver man inte heller stå på en prispall varje år för att vara en framgångsrik företagare. 

Vad är det som driver dig i ditt företagande?

- Det är nog en kombination av att göra det man tycker om och skapa ett viktigt förändringsarbete. Rent konkret innebär det till exempel att man utvecklar bolaget och sig själv, så jag skulle säga att den personliga utvecklingen är extra spännande och att det mynnar ut i något ännu större för samhällsutvecklingen och företagsklimatet. 

Fler nyheter från Företagarna