För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Teknik i fokus när Lekeberg hyllade sina företagare

Publicerad 19 jun 2024
Brightec Group korades till Årets Företagare Lekeberg.

Under en härlig sommarlunch på Vekhyttegården delade Företagarna Örebro ut priset för Årets Unga Företagare och Årets Företagare Lekeberg.

Brightec Group blev Årets Företagare med motiveringen:

Med en bred palett av kunskap och erfarenhet, har denna företagare visat en enastående förmåga att skapa nya värden för sina kunder och vårt samhälle i stort. Företagaren har lyckats ta en ledande position i den tekniska utvecklingen sitt starka engagemang för investeringar i både människor och utveckling på platser där man vanligen inte investerar.”

– Det är alltid roligt att bli uppmuntrad och att få en sån här utmärkelse, säger Theresa Boman.

Hon äger företaget tillsammans med sin man Mikel Boman och sin bror Mikael Johansson. De hjälper företag att hitta säkerhetslösningar som underlättar arbetet. Med deras elektroniska objekthanteringsskåp och nyckelskåp skapar de tillsammans med företagen automatiska processer så att rätt person har tillgång till rätt saker i rätt tid och att saker återlämnas. Det kan handla om nycklar eller vapen.

– Med ordning och reda när det gäller sådana saker kan företaget istället lägga sitt fokus på verksamheten.

Vad har ni för vision för ert företag?

– Vår vision har ett högre syfte. Vi vill vara ett affärsmässigt företag som skapar vinst, men vi vill använda företaget till att skapa förutsättning för människor som inte har samma möjligheter. Människor som inte bor i ett land som Sverige, där vi har många skyddsnät.

– Vi investerar i företag till exempel i Afrika, vilket innebär högre risker och mindre avkastning för vår del. Men det är för att vi vill förändra människors situation genom eget företagande. Istället för att ge dem en slant som hjälper dem en kort stund så vill vi hjälpa dem att få igång en lönsam verksamhet.

Hur tänker ni kring hållbarhet?

– Det är det vi jobbar med och brinner för. Hållbara människor skapar hållbara samhällen. Bara att lägga vårt företag här i Mullhyttan är något vi gjort av ideologiska skäl. Det skapar hopp. Vi har kontakt med skolan, peppar ungdomar att studera teknik och bjuder in dem så att de får komma och testa. 

Hur känner ni för framtiden?

– I grund och botten känner vi ett hopp. Jag är uppväxt med företagarföräldrar och sedan jag var liten har jag sett lågkonjunkturer komma och gå. Vi ser att efterfrågan på våra produkter finns där. Utmaningen är att ha rätt tajming, att fatta rätt beslut. Man får vara flexibel och känna in svängarna precis som vi har gjort hittills. Vi är redo att ta många steg till framåt. Vi har mycket förväntan på framtiden och vi vill fortsätta att växa, säger Theresa Boman.

Årets Unga Företagare blev RASCH your beauty stylist.

unga 2024-06-14 at 10.25.50.jpg

Juryns motivering löd:

"Med ett stort engagemang för kvalitet och perfektion, har Årets unga Företagare tilldelats flera fina utmärkelser. Företagaren har en stark vilja att dela med sig av sin kunskap för att på så sätt bidra till branschens fortsatta utveckling.  Med en kombination av högkvalitativa tjänster, prisvinnande tekniker och ett personligt bemötande, har företagaren verkligen satt sin salong på Sverigekartan som ett föredöme inom skönhetsvård."

Den regionala finalen hålls på Örebro slott i september.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

Fler nyheter från Företagarna