För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De är Årets Företagare i Askersund

Publicerad 30 maj 2024
Familjen Persson bakom fick ta emot utmärkelsen Årets Företagare i Askersund, efter 35 år med firman H. Persson Skogsavverkningar Aktiebolag.
Grundaren av H. Persson Skogsavverkningar Aktiebolag, Håkan Persson och ena sonen, vd Daniel Persson, tar emot utmärkelsen från styrelsen i Företagarna i Askersund, Anders Carlzon, Peter Letskog, Sandra Walther och Mattias Bergqvist.

Det var två förvånade vinnare som tog emot utmärkelsen Årets Företagare Askersund under en näringslivsfrukost anordnad av kommunen.

– Vi blev lurade, för vi trodde att vi skulle hålla ett föredrag om skogen. Så vi hade inte en susning om vad som var på gång. Men vi blev jätteglada, säger Daniel Persson.

Med på plats var hans pappa Håkan Persson som grundade H. Persson Skogsavverkningar Aktiebolag för 35 år sedan. Han har blivit 63 år nu och håler på att överlåta verksamheten till sönerna Daniel och Erik Persson. 

– Det är ett generationsskifte på gång. Pappa finns med som en stöttepelare, utan att vara i vägen, så att vi kan få göra misstag och lära oss allteftersom, säger Daniel.

Askersund 2.jpg

Juryns motivering till utmärkelsen lyder:

"Årets Företagare i Askersund 2024 har under sin 35-åriga historia varit målmedvetna, framgångsrika och långsiktiga och därmed kommit att bli en betydande aktör i Mellansverige.

Nyligen har det skett en generationsväxling inom familjen som torde borga för ytterligare många års fortsatt blomstrande verksamhet. Företaget har förutom ett utomordentligt gott renommé, god tillväxt och fina nyckeltal tagit ett stort hållbart ansvar genom att bidra till förvaltning och utveckling av en av våra viktigaste naturresurser, skogen

Vi vill på detta sätt uppmärksamma företaget H. Perssons Skogsavverkningar Aktiebolag som årets företagare i Askersunds kommun 2024 och gratulera familjen Persson till alla framgångar!"

Daniel är glad över motiveringen.

– Det känns otroligt bra. Vi är lite doldisar, så det är kul att de snappat upp att vi finns och vad vi gör säger Daniel.

Vad har du för vision i ditt företagande?

– Det är svårt att sätta ord på. Men för mig har det alltid varit viktigt att vara omgiven av bra folk och att ha kul. Jag får min drivkraft av det. Hela livet handlar om att omge sig med rätt energi.

Vad tänker ni kring hållbarhet?

I och med att vi är certifierade måste vi följa allt som kunderna samt PEFC och FSC kräver för att värna den biologiska mångfalden. En viktig faktor både rent miljömässigt och för förarnas ergonomi är att vi vill ha nya fräscha maskiner. 

Vad känner ni för framtiden?

– Vi vill fortsätta att följa med i utvecklingen och bibehålla den nivån vi har idag på alla fronter, både i storlek på omsättning och på personal. Vi har ingen målsättning att fortsätta växa, för vi är väldigt nöjda där vi är nu.

Om Årets Företagare

Organisationen Företagarna delar varje år ut Årets företagare för att synliggöra företagare som, genom sitt engagemang och entreprenörskap, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Regionens vinnare går vidare till den nationella finalen den 11 oktober i Stockholm.

 

Fler nyheter från Företagarna