För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Pressmeddelande: Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Östergötland 2024 är utsedda!

Publicerad 28 aug 2024
Idag delade tf. landshövdingen Ann Holmlid ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Östergötland.
Från vänster: Årets Unga Företagare Richard Bremer, Devant AB och Madeleine Lindqvist representerade vinnaren av Årets Företagare Torbjörn Strelin, Hejla Skärteknik AB som tyvärr ej kunde medverka vid utdelningen.

Priset Årets Företagare gick till Torbjörn Strelin, Hejla Skärteknik AB. Priset Årets Unga Företagare gick till Richard Bremer, Devant AB.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för regionens företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Östergötland på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, säger Ann Holmlid, tf landshövding.

Juryns motiveringar:

Årets Företagare i Östergötland 2024

Årets Företagare i Östergötland har utmärkt sig som en strålande förebild inom Östergötlands näringsliv.  Vår vinnare har framgångsrikt kombinerat tradition med innovation. Trots ekonomiska utmaningar i branschen har vår företaget visat på betydande tillväxt, vilket vittnar om starkt ledarskap och förmåga att anpassa sig till föränderliga marknadsförhållanden. Företaget är ett praktexempel på framstående entreprenörskap.

Företagaren har idogt arbetat länge i företaget och envist utvecklat det löpande. Med ett djupt rotat industriellt arv och en vision om att vara ett modernt industriföretag har det spelat en avgörande roll för kommunens utveckling och välmående. Deras framgång är inte bara en triumf för företaget självt, utan också en inspiration för andra företagare i regionen.

Årets Företagare i Östergötland 2024 är Torbjörn Strelin, Hejla Skärteknik AB

 

Årets Unga Företagare i Östergötland 2024

Med ett outtröttligt driv bryter Årets Unga Företagare ny mark inom en framtidsbransch som har stor betydelse för regionens utveckling. Produkterna underlättar inte bara för industrin, utan förbättrar också samhällssäkerheten genom att visa på nya perspektiv på olika situationer. Årets Unga Företagare förenar innovation med hållbarhet och etiskt ansvar, vilket har lett till en stark ekonomisk tillväxt genom att erbjuda nya perspektiv på gamla problem.

På kort tid har företaget etablerat sig starkt inom industri-tech-sektorn med sina innovativa lösningar och potentialen för fortsatt utveckling är oändlig.

Årets Unga Företagare i Östergötland 2024 är Richard Bremer, Devant AB 

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och tävlar om Årets Företagare och Årets Unga Företagare Sverige 2024.

För ytterligare information eller frågor, kontakta:

Regionchef Frida Boklund, 0768-86 82 99 eller frida.boklund@foretagarna.se

Fler nyheter från Företagarna