För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Engagemang och drivkraft kännetecknar årets pristagare

Publicerad 26 maj 2016
Företagarna har instiftat ett flertal priser för att hylla föreningar och engagerade medlemmar och förtroendevalda. Här är årets vinnare!
Paula Wilson Skurup

Vinnarna är utsedda!
Nu är det klart vilka som tog hem priserna i de olika kategorierna:

Skurup blev Årets Förening i Företagarna 2016

Tove Palin från Sundsvall blev Årets Superstar

Lasse Nilsson, Karlshamn blev Årets Värvare

Östersunds OpenHouse blev Årets Medlemsevent

Katarina Palmstierna, Lidingö, blev Årets Påverkare.

Skurup blev Årets Förening i Företagarna 2016

Företagarna har på sin kongress utsett Årets Förening, för att lyfta fram och stärka de tusentals engagerade medlemmar och förtroendevalda som organisationen har runt om i landet. Årets vinnare är Företagarna Skurup!

Motivering:

Med ett systematiskt och framåtlutat arbete har denna förening antagit utmaningen med att arbeta för att framtidsanpassa förtroendemannauppdraget!

Genom att verka inkluderande och att anamma nya arbetssätt har föreningen lyft fram positionerna i kommunen och på helt nya sätt bidragit till medlemmarnas framgångar.  

– Vi är oerhört glada för priset! Det är fantastiskt, säger Paula Wilson som tog emot priset för föreningens räkning.

 

Kommunikativ stjärna blev Årets Superstar i Företagarna

Företagarna har tusentals fantastiska medlemmar och förtroendevalda. För att lite extra lyfta någon som gör ett extraordinärt jobb för organisationen och utmärker sig speciellt har vi instiftat priset Årets Superstar.

I år går priset till Tove Palin från Sundsvall!

Motivering:

Denna Superstar är en person som tänker framåt och kommunicerar med medlemmar genom moderna kanaler som bland annat en verksamhetsberättelse via film. Med låga trösklar frångår personen gamla mallar och inspirerar till större engagemang.

– Jag har en helt fantastisk styrelse som ställer upp på mina idéer. Det är underbart att få vinna bara för att man är som man är, säger Tove.

 

Gemensamhetskänsla i värvningsarbetet gav utmärkelsen till Lasse Nilsson

Företagarna är en medlemsorganisation vars framgång och möjligheter till påverkan helt vilar på våra tusentals medlemmar. Självklart vill vi alltid bli fler och det görs möjligt tack vare alla stolta medlemmar och förtroendevalda som pratar gott om sin förening och enträget värvar nya medlemmar. I år vill vi ge en utmärkelse till en person som gjort något extra.

Utmärkelsen årets värvare går till Lasse Nilsson från Karlshamn.

Motivering:

I en stor förening i en liten kommun jobbar Årets Värvare oförtröttligt för att ständigt öka medlemsantalet. Genom stort nytänkande gällande värvning av kompanjonmedlemmar och skapandet av en gemenskapskänsla i föreningen gör denna person det svårt att inte lockas att bli medlem.

– Jag vill tacka föreningen, vi har gjort detta tillsammans. För oss är det viktigt att alla i föreningen trivs. Alla ska kunna vara stolta ambassadörer, vi älskar när vi får frågan "får jag vara med eller?" från en ny företagare, säger Lasse.

 

Fullsatt när Östersund ordnar sitt populära event

Varje år ordnar vår riksorganisation och inte minst de lokala föreningarna hundratals evenemang. Det handlar om att nätverka, träffas, göra nya affärer, lära sig nytt och utbyta kunskap. Och inte minst ha det trevligt.

Några har lyckats särskilt bra. Årets pris för bästa medlemsevent går till Östersund med eventet Open House.

Motivering:

Från en förening med tom kalender har denna förening skapat ett återkommande nätverksbyggande event som gett energi till kommunens företagare. Med god aktivitetsplan, marknadsföring och en välkomnande kultur, har detta event dragit en fullsatt publik.

 

När Katarina Palmstierna talar så lyssnar press och politiker

Företagarnas engagerade föreningar arbetar varje dag för att skapa bättre förutsättningarna för företagen på sin ort. Arbetet drivs av riktiga eldsjälar och med priset Årets påverkare vill vi hylla en av dem. Utmärkelsen går 2016 till Katarina Palmstierna.

Motivering:

En glädjespridare som med sitt positiva sätt har lyckats skapa mycket goda relationer med politikerna på orten vilket resulterat i att Företagarna numera är en organisation som är självklar i diskussionerna om kommunens framtid. Föreningens mediagenomslag har dessutom öka markant. Att föreningen både behållit sina medlemmar och lyckats rekrytera nya är hon en stark bidragande faktor till.

– Jag är jätteglad, jag har verkligen kämpat för att påverka beslutsfattarna i företagarnas frågor, säger Katarina.

 

Priserna delades ut på Företagarnas kongress på Runö, Åkersberga den 26 maj 2016.

  • Nominerade var:

    Årets Förening:
    Företagarna Skurup
    Företagarna Lidingö
    Företagarna Kiruna

    Årets Superstar:
    Tove Palin, Sundsvall
    John Furenbäck, Valdemarsvik
    Katarina Palmstierna, Lidingö

    Årets värvare:
    Lasse Nilsson, Karlshamn
    Magnus Torssell, Norra Västmanland
    Katarina Palmstierna, Lidingö

    Årets medlemsevent:
    Företagarboost, Företagarna Lund
    Ordförande: Helén Forssander

    Open House, Företagarna Östersund
    Ordförande: Camilla Hassberg

    Restaurangracet, Företagarna Jönköping
    Ordförande: Jörgen Iderfjell

    Årets påverkare:
    Företagarna Linköping
    Karin Hedgren, Alingsås
    Katarina Palmstierna, Lidingö

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna