För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Läget är akut – inför omsättningsstöd

Publicerad 28 apr 2020
Det pågår förhandlingar om ett kostnads- och omsättningsstöd, men nu måste stödet komma på plats, säger Företagarnas vd Günther Mårder i Dagens Industri.
Företagarnas vd Günther Mårder. Foto: Oskar Omne.

Företagarna driver på för att regeringen ska lägga fram ett kostnads- och omsättningsstöd för krisande företag. I en intervju i Dagens Industri på tisdagen riktar vd Günther Mårder kritik mot saktfärdigheten. Liknande stöd finns redan på plats i våra grannländer och Företagarna påtalade behovet redan under krisernas andra vecka.

”Vi såg bolag vars försäljning inte bara försvann – de skulle också ut med pengar till kunder som backade ur reseavtal och eventbokningar. Deras läge är nu akut.”, säger Günther Mårder i Dagens Industri.

Företagarna föreslår att ett kostnadsstöd införs där ersättning kan ges till alla företag som med anledning av coronakrisen drabbats av en betydande omsättningsminskning. Läs mer om förslaget till kostnads- och omsättningsstöd. 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna