Begränsad alkoholförsäljning tufft för krogbranschen.
Regeringens förslag om att förbjuda servering av alkohol på bland annat restauranger och barer mellan klockan 22.00 och 11.00 får stora konsekvenser för en redan hårt drabbad bransch.
Fredrik Östbom, samhällspolitisk chef på Företagarna konstaterar att detta tydligt signalerar att krisen långt i från är över och att företagen i dessa branscher fortsatt kommer behöva anpassade stöd som når fram för att rida ut stormen.
- Krisen är inte över, och det duger inte att rädda någon som drunknar halva vägen in till land.
Utöver stöden behöver regeringen också fokusera på reformer som stärker företagens möjligheter att anställa och svensk konkurrenskraft.
Anledningen till förbudet, som planeras träda i kraft den 20 november 2020 och gälla till utgången av februari 2021, är att regeringen bedömer att de befintliga råd som finns till allmänheten inte följs i den utsträckning som är nödvändigt för att bryta smittspridningen och att en begränsad alkoholförsäljning kan hjälpa till minska smittan.
De nya reglerna föreslås göra undantag för servering på särskilda boenden och rumsservering på hotell eller minibar i hotellrum.
Enligt TT utesluter inte finansminister Magdalena Andersson (S) ytterligare krisstöd efter förslaget om att stoppa alkohol efter klockan 22 på krogen.