För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Omställnings- och omsättningsstöd även i februari

Publicerad 12 jan 2022
Regeringen förlänger stöden och höjer taket i omställningsstödet.
Foto: Shutterstock.com

På tisdagen meddelade regeringen att omställningsstödet liksom omsättningsstöden till enskilda näringsidkare och handelsbolag kommer att gälla även under februari.

När näringsminister Mikael Damberg den 17 december meddelade att omsättnings- och omställningsstöden skulle återinföras sade han att stöden gäller för december månad, med möjlighet att kunna förlänga dem för stödperioder även under de tre första månaderna 2022. Bara några dagar senare, den 21 december, kom besked om att stöden även gäller för januari. Nu väljer alltså regeringen att som den säger ”aktivera” stöden även för februari månad.

Nu införs även en annan förändring. Takbeloppet i omställningsstödet kommer att höjas för stödperioder från och med december 2021.  

”Takbeloppet för omställningsstödet kommer att höjas till det högsta möjliga enligt EU:s statsstödsregler för den här typen av stöd, vilket är ungefär 117 miljoner kronor”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Förändringarna kräver ett godkännande av EU-kommissionen på grund av reglerna för statsstöd.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna