För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Halldora von Koenigsegg Nu trycker vi på gasen – tillsammans!

Publicerad 22 okt 2024
Som ny ordförande för Företagarna vill jag gärna presentera mig. Mitt namn är Halldora, och jag driver bilföretaget Koenigsegg tillsammans med min man Christian. Jag är smålänning med isländska rötter och kommer från en företagarfamilj där jag tidigt lärde mig värdet av uthållighet och hårt arbete.
Halldora von Koenigsegg på företagsbesök. Foto: Anders Ristenstrand.
Krönika Detta är en kommenterande text, åsikterna är skribentens egna.

”Brukar inte Benjamin skriva dessa krönikor?” kanske du tänker. Jo, så är det. Men i och med att Benjamin fick jobb som minister, och sa upp sig under hösten, blev det dags för mig att kliva in i förarsätet här på Företagarna. Och tro mig, om ni känner till våra bilar, så vet ni att det går snabbt då.

Koenigsegg anställer talanger från hela världen till Ängelholm för att vara med och skriva bilhistoria genom att utveckla de mest innovativa prestandabilarna i världen med kunder i när och fjärran. Även om Koenigsegg i dag är ett globalt varumärke har vår resa inte alltid varit enkel. Christian och jag har kämpat i över 30 år, och vi har gett allt och lite till för att nå dit vi är i dag. Jag är säker på att många av er kan relatera till denna kamp – att vara företagare innebär att aldrig ge upp.

I tidningen Företagaren kan vi läsa om flera bra exempel på den uthållighet och kreativitet som kännetecknar oss företagare. Bland annat har jag fått äran att träffa tvillingsystrarna Malin och Marie, som driver en verkstad i Burseryd. Som fjärde generationens företagare lyckas de på ett fantastiskt sätt bevara och utveckla verksamheten tillsammans med sina lojala medarbetare. Genom kreativa samarbeten har Marie och Malin hittat ett sätt att möta nutidens utmaningar genom att skapa bättre logistiklösningar som resulterat i lägre kostnader för deras kunder. Ett utmärkt exempel på Gnosjöandan där vi hjälper varandra för bygdens och företagens bästa.

Men det är inte bara vi smålänningar som gör avtryck. På tidningens omslag ser ni Jörgen Persson, grundaren av Monitor ERP System och välförtjänt vinnare av Årets Företagare i Sverige 2024. Jörgen är en förebild, både lokalt och nationellt, och hans hårda arbete och samhällsengagemang har resulterat i något alldeles extra.

Det engagemanget sprider sig genom hela vår organisation. Jag vill att ni ska veta att vi i styrelsen aldrig kommer att luta oss tillbaka. Vi kommer att fortsätta kämpa för företagares rättigheter, för bättre villkor och för ett mer företagarvänligt Sverige. Vi gör alla på denna resa tillsammans, och jag ser fram emot att träffa fler av er längs vägen. Nu kör vi!

Taggar

Halldora von Koenigsegg Läs fler krönikor från vår expert

Halldora von Koenigsegg Ordförande riksstyrelsen

Vad vore Sverige utan småföretag?

Fler och fler småföretag har under de senaste årtiondena gett oss en explosion av variation. Tillsammans gör de Sverige rikare, inte bara på pengar utan också på möjligheter.

Fler nyheter från Företagarna