För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Jörgen Persson och Monitor ERP System är Årets Företagare i Sverige 2024

Publicerad 11 okt 2024
Jörgen Persson och Hudiksvallsföretaget Monitor ERP System har utsetts till Årets Företagare i Sverige 2024.
Foto: Fotograf Ristenstrand

Under en galamiddag i Blå hallen i Stockholms stadshus tog Jörgen Persson och Monitor ERP System emot utmärkelsen Årets Företagare i Sverige 2024 av Företagarna. Jörgen Persson tävlade mot 20 andra regionala vinnare om den prestigefyllda utmärkelsen. 

Jag är överväldigad, knäsvag och lycklig! Jag önskar att jag kan fira det här med alla mina medarbetare här och nu, säger Jörgen Persson. 

Jörgen Persson fick ta emot utmärkelsen under en galakväll i Stockholms stadshus tillsammans med ca 650 gäster.  Priset delades ut av Katarina Adamson, Volvo Car Sverige, huvudpartner till Årets Företagare i Sverige.

Monitor ERP System bildades 1974 och firar femtioårsjubileum i år. Företaget utvecklar i nära samarbete med sina kunder Sveriges främsta affärssystem för tillverkande företag. Affärssystemlösningen används av tusentals kunder i hela världen för att hantera och optimera företagens affärsprocesser, i syfte att förbättra effektiviteten, kvaliteten och lönsamheten i verksamheten. 

− Vi har i Jörgen Persson och Monitor ERP System en synnerligen värdig vinnare av Sveriges mest eftertraktade företagarpris. Hudiksvallsföretaget har gjort en fantastisk resa från starten 1974 och fortsätter att imponera och inspirera med sin kompromisslösa utveckling, säger Halldora von Koenigsegg, styrelseordförande i Företagarna. 

Monitor ERP System har cirka 500 medarbetare och finns representerade i 13 länder. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall som utgör navet för företagets utveckling, försäljning och support. Företaget har fördubblat sin omsättning från 2018 till 2023.  

− Jörgen Person och Monitor ERP System har satt både Gävleborg och Hudiksvall på den internationella kartan samtidigt som de har ett stort och omvittnat samhällsengagemang både lokalt och regionalt. Det främjar lokal tillväxt, framtidstro och gemenskap, säger Johan Södergren, Företagarnas regionchef i Gävleborg.   

 

Juryns motivering  

Årets Företagare i Sverige har en unik förmåga att koka ner det som är viktigt till något som går att greppa och ta tag i. Genom att se det som förenar många och det som utmärker var och en, får deras lösningar andra att leverera på topp – oavsett om de finns i Sverige eller på andra marknader. Trots hårda marknadsvillkor har de med ödmjukhet fortsatt att växa och utvecklas. Ja, de har satt det i system. Vinnare av Årets Företagare i Sverige 2024 är Jörgen Persson, Monitor ERP System.  

 

Jurymedlemmar  

Halldora von Koenigsegg, Koenigsegg och ordförande för Företagarna Sverige  
Jessica Span, Volvo Car Sverige 
Adam Brånby, Woolpower 
Maria Åkerberg, MARIA ÅKERBERG  
Stefan Sjöstrand, Skistar  
Renée Voltaire, Renée Voltaire AB 

Övriga pristagare 

Årets Företagare i Sverige 2024 

På andra plats: Niklas Najafi Kristensen, Najell, Skåne.  

På tredje plats: Jessica Wallskog-Svensk och Göran Svensk, Lindevalls Industri, Jämtland-Härjedalen.  

Årets Unga Företagare i Sverige 2024 

Första plats: Jonna Gustafsson, Essnce, Jönköping. 

Andra plats: Richard Bremer, Devant, Östergötland.  

Tredje plats: Dan Boëthius och Wilhelm Bille, Picler, Västra Götaland.  

 

Om Årets Företagare och Årets Unga Företagare 

Årets Företagare och Årets Unga Företagare är utmärkelser som delas ut av organisationen Företagarna för att uppmärksamma och hylla företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt, samtidigt som de bidrar till samhällsutvecklingen. 

Årets Företagare vänder sig till alla företagare, medan Årets Unga Företagare riktar sig specifikt till framgångsrika företagare som är 35 år eller yngre. Båda utmärkelserna delas ut på lokal, regional och nationell nivå, där vinnarna på nationell nivå utses av en jury bestående av framgångsrika företagare och erfarna företagsledare. Totalt tävlar 21 regionfinalister om den nationella titeln i respektive kategori. 

Huvudpartner Årets Företagare i Sverige 2024: Volvo Car Sverige  
Partner Årets Unga Företagare i Sverige 2024: SJ 

 

Fler nyheter från Företagarna