För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

SAS börjar flyga från Halmstad, Kalmar och Sälen

Publicerad 2 okt 2024
SAS ökar kapaciteten på flera inrikeslinjer och öppnar tre nya linjer i slutet av januari.
Foto: SAS.

På onsdagen meddelade SAS att bolaget startar tre nya rutter från och med slutet av januari. Det handlar om trafik från Arlanda till Halmstad, Kalmar och Sälen.  

De nya rutterna är en konsekvens av det sedan tidigare meddelade avtalet mellan SAS och BRA som träder i kraft vid årsskiftet.

BRA slutar flyga från Bromma

− Vi är glada över att kunna öka kapaciteten på flera av SAS inrikeslinjer och samtidigt öppna nya linjer till Halmstad, Kalmar och Sälen. Vi ser fram emot att samarbeta med lokala flygplatser och regionala partners för att säkerställa att de nya linjerna blir framgångsrika, säger SAS vd Anko van der Werff.

Halmstads flygförbindelse med Stockholm kvar

För resenärerna till och från Halmstad City Airport betyder onsdagens besked att det även efter på andra sidan årsskiftet kommer att finnas en flygförbindelse till Stockholm, efter att BRA slutar operera med bas på Bromma flygplats. Det blir dock ett glapp innan trafiken kommer igång. Inledningsvis trafikeras rutten som går till Arlanda med två avgångar tur och retur med start 27 januari. Under våren planeras en utökad tidtabell som fortfarande är preliminär.

Vingklippt inrikesflyg med SAS under hösten

Återupptagen SAS-rutt Kalmar–Arlanda

Så sent som i fjol lade SAS ner rutten mellan Arlanda och Kalmar Öland Airport. Nu återuppstår den igen. Precis som i fallet Halmstad blir det ett glapp innan trafiken kommer igång. Med start 27 januari kommer det att bli mellan två och fyra avgångar per dag. Även på denna rutt finns planer på att utöka trafiken.

Till Barometern säger Karin Lagerlöf som är affärsutvecklare och marknadschef på Kalmar Öland Airport att en positiv förändring med den återupptagna SAS-trafiken jämfört med i dag med BRA blir att ett sent ankomstflyg tillkommer från Stockholm, som gör att det går att åka från Kalmar till Stockholm och vara borta en heldag och åka hem på kvällen.

Bra att flygskatten avskaffas

Två nya inrikesrutter till Sälen

Med start 25 januari börjar SAS även trafikera Scandinavian Mountains Airport Sälen Trysil från både Arlanda och Ängelholm. Tidigare i år lanserade SAS utrikeslinjer till flygplatsen från Köpenhamn och Aalborg, samt Aarhus och London. Beskedet från SAS på onsdagen innebär att de båda inrikeslinjerna trafikeras till slutet av mars, inledningsvis. Om det blir en förlängning över påsk är i dagsläget oklart.

Fler nyheter från Företagarna