För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Beklagligt besked för Bromma flygplats

Publicerad 17 sep 2024
Bromma flygplats har ett strategiskt läge och spelar en viktig roll som knutpunkt för näringslivet i hela Sverige.
BRA service desk, Bromma flygplats. Foto: BRA.

Framtiden för Bromma flygplats ställs på sin spets i och med tisdagens avtal mellan flygbolagen SAS och BRA. När BRA från och med årsskiftet blir underleverantör till SAS slutar bolaget flyga från Bromma och flyttar sin verksamhet till Arlanda. Därmed försvinner den helt dominerande aktören på Bromma flygplats. Det är något som Företagarna beklagar.

BRA slutar flyga från Bromma

Företagarnas styrelseordförande Halldora von Koenigsegg utvecklar ståndpunkten i en kommentar till Dagens Industri:Halldora_rund.jpg

”Bromma flygplats har ett strategiskt läge och spelar en viktig roll som knutpunkt för näringslivet i hela Sverige. Bromma flygplats bidrar också till regionens tillgänglighet och konkurrenskraft, vilket är av stor betydelse för både näringsliv och medborgare.”

I remissyttrandet till rapporten Bromma flygplats – underlag för avveckling av drift och verksamhet, för knappt tre år sedan betonar Företagarna att tillgängligheten till Arlanda är sämre än till Bromma flygplats. Rapportförfattaren konstaterade då också att brister i transportinfrastrukturen runt Arlanda kommer att bli påtagliga i takt med att området och regionen växer.

Företagarna hoppas att framtiden för Bromma flygplats kommer avgöras av samhällets behov och ekonomiska överväganden, snarare än av politiska särintressen.

Fler nyheter från Företagarna