För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Få ut det mesta av dina tågresor som företagare

Publicerad 30 sep 2024
Hur får man ut maximalt av sitt resande som företagare? Och vilka knep finns för den som vill lyckas med effektivt arbete på resande fot? I en ny film ger företagaren Hilda Sandgren och SJ:s vd Monica Lingegård sina bästa tips.
SJ:s vd Monica Lingegård i samtal med småföretagaren Hilda Sandrgen.

Hilda Sandgren är grundare och konstnärlig ledare på MTA produktion och en av de medlemmar i Företagarna som reser allra mest med SJ:s tåg. De arrangerar konserter och sätter upp teaterproduktioner över hela landet, således blir det många resor över hela Sverige för medarbetarna, produktionspersonalen och artisterna.

Flexibla biljetter

– Vi skickar artister från alla delar av landet till alla delar av landet och det är viktigt för oss att det är hållbart och ett flexibelt spelrum när vi bokar biljetterna, berättar Hilda.

En miljö att umgås i

Monica Lingegård har flera råd till de som reser ofta:

– Mitt bästa tips är att verkligen fundera igenom ”vad vill jag få ut av den här resan?” vid sidan av att ta mig från A till B. Reser jag med flera vill jag sitta i förstaklass och snicksnacka. Det är en otroligt bra miljö att umgås i, berättar Monica som i mars 2020 blev den första kvinnan på posten som vd för SJ.

De passar också på att tipsa om vilka sträckor som man absolut inte ska missa när man reser med tåg i Sverige.

Löser problem

Hilda Sandgren ser många fördelar med tågpendlandet.

–Jag sitter och löser problem och kommer på bra idéer. Ofta ritar jag i ett block eller på mobilen. Att man är på väg och rör sig mellan platser gör att man kan flytta fokus från ett problem till ett annat, berättar Hilda.

Nya vanor

Pendlandet och resvanorna har ändrats under de senaste åren, särskilt för företagare.

– Vi ser jättetydligt att pendlandet mellan små och stora städer ökar, helt plötsligt erbjuds en möjlighet att distansjobba, kanske bo i en mindre stad som Västerås och arbeta i Stockholm, förklarar Monica.

I det här reportaget får du fler tips om hur du får ut det mesta av dina resor:


Som medlem i Företagarna har du rabatt på dina resor med SJ. Läs mer här.

Fler nyheter från Företagarna