För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Vingklippt inrikesflyg med SAS under hösten

Publicerad 26 sep 2024
Kapacitetsbrist slår mot flygtrafiken i Ronneby, Sundsvall-Timrå och Ängelholm-Helsingborg i höst.
Foto: SAS AB.

Förra veckan meddelade flygbolagen SAS och BRA att företagen ingått ett avtal som innebär att BRA blir en underleverantör till SAS från och med årsskiftet. I och med det slutar BRA att ha Bromma som nav och flyttar flygningarna till Arlanda.

Nu står det klart att en annan konsekvens av den här förändringen inom inrikesflyget är att SAS ställer in flygavgångar från flera svenska flygplatser under hösten. Anledningen är brist på flygplan. Det beror på att den estniska SAS-underleverantören Xfly slutar flyga sina plan för SAS redan från november, innan avtalet med BRA börjat gälla. Xfly, tidigare Regional Jet, tillhör Nordic Aviation Group, som brottas med ekonomiska problem.

Beklagligt besked för Bromma flygplats

Sundsvall–Timrå, Ronneby och Ängelholm Helsingborg

De flygplatser som berörs av SAS inställda flyg under hösten är Sundsvall-Timrå Airport, Ronneby och Ängelholm Helsingborg Airport.

Trafiken på de olika flygplatserna påverkas i olika grad.

För Ronneby Airport i Kallinge innebär förändringen att det inte kommer att gå några SAS-avgångar till och från Arlanda mellan 28 oktober fram till mitten av januari.

Även SAS-trafiken mellan Sundsvall–Timrå Airport och Arlanda ställs in helt och hållet, under november och december.

SAS flygtrafik mellan Ängelholm Helsingborg Airport och Arlanda reduceras till en avgång per dag under november och december, i stället för de tre till fyra dagliga avgångar som finns i dag.

Fler nyheter från Företagarna